Τρεις κυρίες στους Δελφούς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παρέα απολαμβάνει την επίσκεψή της στους Δελφούς τον Ιούλιο του 1959. Πρώτη από δεξιά, η Λαίδη Κλεμεντάιν Τσόρτσιλ, σύζυγος του Σερ Ουίνστον, δείχνει ενθουσιασμένη στη θέα του ναού του Απόλλωνα. Δίπλα της, στο κέντρο, βρίσκεται η Τίνα Ωνάση, σύζυγος εκείνη την εποχή του Αριστοτέλη, ενώ αριστερά της είναι η Μαρία Κάλλας. Η στάση στον αρχαιολογικό χώρο αποτελεί μέρος του καλοκαιρινού περίπλου της συντροφιάς με τη θαλαμηγό της οικογένειας Ωνάση, «Christina Ο.».

Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, το ταξίδι αποτέλεσε την αφετηρία της ερωτικής σχέσης του Ωνάση και της Κάλλας, σηματοδοτώντας το τέλος των γάμων τους με την Τίνα και τον Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι αντίστοιχα. Η Τίνα είχε παντρευτεί τον Ωνάση στα 17 και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Αργότερα παντρεύτηκε τον Τζον Σπένσερ-Τσόρτσιλ, μετέπειτα 11ο Δούκα του Μάρλμπορο (και συγγενή του Τσόρτσιλ), αλλά και τον Σταύρο Νιάρχο, πρώην σύζυγο της αδερφής της, Ευγενίας, η οποία είχε αυτοκτονήσει. Η σχέση της Κάλλας με τον Ωνάση χαρακτηριζόταν συχνά ως «θυελλώδης» πριν εκείνος παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι το 1968, ενώ η Λαίδη Κλεμεντάιν και ο Τσόρτσιλ έμειναν παντρεμένοι 56 χρόνια, μέχρι τον θάνατο εκείνου, το 1965. Η Τίνα πέθανε στα 45 της το 1974, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του γιου της, ενώ η Κάλλας «έφυγε» σε ηλικία 53 ετών, το 1977. Την ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα η Λαίδη Κλεμεντάιν. Ήταν 92 ετών. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή