Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ στη startup Causaly

Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ στη startup Causaly

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ άντλησε η νεοφυής εταιρεία Causaly από τη Marathon Venture Capital, δίνοντας τη δυνατότητα στη startup να επεκτείνει τη δυναμική της στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και του κλάδου υγείας.

Για τη χρηματοδότηση της Causaly συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές (angel investors), παρότι το Marathon VC ηγήθηκε του συγκεκριμένου γύρου επένδυσης. Ερωτήσεις όπως: πώς σχετίζεται η νικοτίνη με τον κίνδυνο κατάθλιψης, ποιες ασθένειες επηρεάζονται από την καφεΐνη, ποιοι παράγοντες δημιουργούν άσθμα, συνήθως παραμένουν αναπάντητες από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης, ενώ ο τεράστιος όγκος βιβλιογραφίας, καθιστά τη μελέτη των σχετικών αναφορών αδύνατη. Ετσι η εταιρεία έχει επινοήσει μία πλατφόρμα η οποία επεξεργάζεται εκατομμύρια επιστημονικών δημοσιεύσεων για τη μηχανική ανάγνωση σχέσεων αιτίου – αποτελέσματος μεταξύ ασθενειών, συμπτωμάτων και δραστικών ουσιών. Στη συνέχεια, αποτυπώνει τις συσχετίσεις σε κατάλληλα γραφήματα, μαζί με το σύνολο των αναφορών που τις υποστηρίζουν. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να πλοηγηθούν μεταξύ ερωτημάτων, απαντήσεων και σχετικών αναφορών με πολύ εύκολο τρόπο. Στην ουσία, η ομάδα της Causaly έχει καταγράψει 100 εκατομμύρια συσχετίσεις από 20 εκατομμύρια επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μια ευκαιρία για τη startup, ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα της και να ενισχύσει τη ζήτηση που έχει το προϊόν της από πελάτες της όπως η Novartis. Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο Ιωάννης Κιαχόπουλος ανέφερε ότι «η χρηματοδότηση θα μας δώσει τη δυνατότητα να στελεχώσουμε περαιτέρω την ομάδα μας στην Ελλάδα, καθότι ήδη στα γραφεία μας στην Αθήνα απασχολούνται 4 άτομα και στο Λονδίνο άλλα 3». Ο ίδιος, μάλιστα, προσθέτει ότι στην Ελλάδα «έχουμε βρει αξιόλογους developers και άτομα που έχουν πολύ καλή επαφή με τον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης». Ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, αναφέρθηκε στην ευρηματικότητα που περιβάλλει την ιδέα της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη επένδυση καθώς ο Γιάννης και ο Αρτούρ έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα προϊόν το οποίο θα αλλάξει τον κλάδο της υγείας, της ιατρικής και της βιοεπιστήμης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή