Μισός τίτλος στην Ουγγαρία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του προηγούμενου γκραν πρι στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, όπου ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μία απροσδόκητη νίκη μετά το γλίστρημα του Σεμπάστιαν Φέτελ, οι δύο μονομάχοι της F1 ετοιμάζονται αύριο (15.45) για μια νέα αναμέτρηση, αυτή τη φορά στην Ουγγαρία. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στα μισά του δρόμου και ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες έχει προβάδισμα 17 βαθμών (188-171) έναντι του Γερμανού της Φεράρι. Πιο πίσω ακολουθούν οι δύο Φινλανδοί Κίμι Ραϊκόνεν (131 β.) και Βαλερί Μπότας (122 β.) με Φεράρι και Μερσέντες αντιστοίχως.

Στο «Ουγγαρόρινγκ», μία από τις πιο ιστορικές πίστες της F1, το οποίο έχει κερδίσει τον τίτλο του «Μονακό χωρίς μπαριέρες» Χάμιλτον και Φέτελ, θα προσπαθήσουν –ξανά– να εκμεταλλευθούν ο ένας τα λάθη του άλλου και να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί σε βαρύ κλίμα για τους ανθρώπους της Φεράρι, λόγω του θανάτου του πρώην αφεντικού της ομάδας Σέρτζιο Μαρκιόνε. Ολα τα μέλη της Φεράρι, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών Φέτελ και Ραϊκόνεν, θα φορούν μαύρα πενθόσημα στο μανίκι, ενώ και στα κόκκινα μονοθέσια θα υπάρχει ένα μαύρο σιρίτι.

Πέρυσι, στους 70 γύρους της πίστας νικητής είχε αναδειχθεί ο Φέτελ, αλλά ο Χάμιλτον εξακολουθεί να θεωρείται ο κυρίαρχος της Ουγγαρίας έχοντας πέντε νίκες. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα πριν από το… κλείσιμο του πρωταθλήματος για το καλοκαίρι. Το επόμενο γκραν πρι θα διεξαχθεί στο Βέλγιο στις 26 Αυγούστου.

Ο Βρετανός έχει και το βαθμολογικό και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, μετά το Χόκενχαϊμ και δεν αποκλείεται να έχει έναν ακόμα… σύμμαχο. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν βροχή αύριο κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την πρόσφατη ιστορία να ευνοεί τον πιλότο της Μερσέντες, αφού σε όσα γκραν πρι έχει αγωνιστεί υπό βροχή, τα έχει κερδίσει!

Για τον Φέτελ ο αγώνας στην Ουγγαρία είναι κομβικής σημασίας. Αν ο Χάμιλτον αυξήσει τη διαφορά του από τον Γερμανό, θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου. «Ολοι ξέρουν τι μπορούμε να κάνουμε, άρα είμαι σίγουρος και ανυπομονώ για την Ουγγαρία. Εχουμε ένα δυνατό μονοθέσιο και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας», δήλωσε ο Φέτελ θέλοντας να τονώσει το ηθικό, τόσο το δικό του όσο και της ομάδας του.

Στο άλλο στρατόπεδο, αυτό του Χάμιλτον, γνωρίζουν ότι τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί, κρατούν… χαμηλούς τους τόνους και επικεντρώνονται στην κατάκτηση της πολ ποζίσιον: «Η θέση εκκίνησης σημαίνει πολλά εδώ», τόνισε ο Βρετανός πιλότος και δεν παρέλειψε να πετάξει την σπόντα του στον Φέτελ για το λάθος του στο Χόκενχαϊμ: «Πάντα προετοιμάζω κατάλληλα τον εαυτό μου ψυχολογικά και σωματικά, ώστε να είμαι ο τελευταίος που θα “σπάσει” σε μια κρίσιμη στιγμή», τόνισε με ελαφρά προκλητικό ύφος ο Χάμιλτον.

Πάντως, στα πρώτα χθεσινά δοκιμαστικά ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Ρεντ Μπουλ βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν (Ρεντ Μπουλ), ενώ Χάμιλτον και Μπότας είχαν τον 5ο και τον 6ο καλύτερο χρόνο αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή