Αργούν τα ντέρμπι στο Κύπελλο Ελλάδας

Αργούν τα ντέρμπι στο Κύπελλο Ελλάδας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ημιτελική φάση του Κυπέλλου μπορεί να είναι το πιθανότερο σημείο «σύγκρουσης» του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αν θέλει και η… κληρωτίδα. Στην κλήρωση που έγινε χθες δεν προέκυψε ντέρμπι «αιωνίων» ούτε στη φάση των «16» (συμμετέχουν και οι 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας) ούτε στη διασταύρωση των προημιτελικών.

Ο μεν Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι να μάθει τον αντίπαλό του στους «16», ο δε Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Χολαργό. Παραδοσιακό ντέρμπι «Δικεφάλων», όμως, ενδέχεται να προκύψει και πριν από την ημιτελική φάση, καθώς στα προημιτελικά, είναι πολύ πιθανή η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Πυλαία. Τα γνωστά ζευγάρια στους «16» (3/10 – στις 6/10 θα αρχίσει το πρωτάθλημα): Ρέθυμνο – Κύμη, Ολυμπιακός – Χολαργός, Προμηθέας Πατρών – Αρης, Περιστέρι – Ηφαιστος, Κολοσσός – Λαύριο, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος. Οι ημιτελικοί (θα γίνει νέα κλήρωση για τα δύο ζευγάρια) θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2019 και ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου.

• Αρχηγός της ΑΕΚ μέχρι το 2021 θα συνεχίσει να είναι ο Ντούσαν Σάκοτα, που ανανέωσε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο, προτού αυτό ολοκληρωθεί το 2020. Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ ανανέωσε πρόωρα και την επέκταση του συμβολαίου με τον Δημήτρη Μωραΐτη, μέχρι το 2022. Ο 19χρονος παίκτης αναμένεται να δοθεί δανεικός σε ομάδα της Α1. Tρίτος Αμερικανός παίκτης στον Πανιώνιο θα είναι ο Ντομινίκ Πόιντερ (26 χρ., 1,98 μ.) μετά τους Πριτ και Σκιν. Οι «κυανέρυθροι» συζητούν με τον Δημήτρη Μαυροειδή για τη θέση του σέντερ.

• Ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ Γκάρι Μαγκί (29 χρ., 2,11 μ.), ο οποίος θα είναι ο τέταρτος ξένος παίκτης, μετά τους Νταλό, Τζόουνς και Κάιζερ, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι και τυπικά η πέμπτη μεταγραφή του Περιστερίου, μετά τους Κέσαρ, Μουράτο, Χάροου και Σίρκο. Τη φανέλα του νεοφώτιστου Χολαργού θα φορά ο Αμερικανός Ντάριν Ντόρσεϊ (31 χρ., 1,88 μ.) για τις θέσεις των γκαρντ, ο οποίος πέρυσι έπαιξε με τη γαλλική Σολέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κολοσσός απέκτησε τον γιο του παλαίμαχου παίκτη του ΝΒΑ, Τιμ Κέμπτον, τον Τιμ τζούνιορ Κέμπτον (23 χρ., 2,06 μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή