Δραματικές ιστορίες που συγκινούν

Δραματικές ιστορίες που συγκινούν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζουν οι ιστορίες –αγωνίας, φρίκης, γενναιότητας, αυτοθυσίας– που κάνουν τον γύρο του κόσμου, ο οποίος παρακολουθεί εμβρόντητος την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας σε μία από τις πιο πολυσύχναστες ακτές της Αττικής, το Μάτι.

«Πρωταγωνιστές» στις περισσότερες μικρά παιδιά που αγνοούνται, που κινδύνεψαν αλλά κατάφεραν να σωθούν, και άλλα που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από τις φλόγες, την αποπνικτική ατμόσφαιρα ή τη θάλασσα.

Το θρίλερ με τις 9χρονες δίδυμες Φιλιπποπούλου, η αναζήτηση των οποίων έγινε πρωτοσέλιδο στους Times του Λονδίνου συνεχίζεται καθώς οι γονείς τους κλήθηκαν να προσκομίσουν προσωπικά αντικείμενα των δύο παιδιών προκειμένου να απομονωθεί DNA για να γίνουν διασταυρώσεις. Ο πατέρας των δύο αγνοούμενων κοριτσιών πίστεψε ότι τα εντόπισε σε πλάνα τηλεοπτικού ρεπορτάζ, ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν οι δίδυμες.

Ενα 13χρονο κορίτσι, η Εβίτα, έχασε τη ζωή της όταν επιχειρώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, να γλιτώσει από τις φλόγες που κύκλωσαν την Αργυρή Ακτή πήδηξε στον γκρεμό. «Ενας κύριος πήγε και είδε το κορίτσι. Ηταν καμένο το φόρεμά του και το είδε που ξεψυχούσε. Γύρισε σε εμάς ο άνθρωπος και έκλαιγε», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ενα ακόμα 13χρονο παιδί, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, αναζητείται από τους γονείς του. Ο πατέρας του υποστηρίζει ότι αναγνώρισε το παιδί με τη γιαγιά του σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Facebook, καθώς και ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το παιδί εθεάθη με τη γιαγιά του, περιμένοντας βοήθεια από αλιευτικό σκάφος. Ο 13χρονος και η γιαγιά του παραμένουν αγνοούμενοι.

Μια ιστορία, με αίσιο τέλος είναι αυτή ενός άνδρα, ο οποίος γλίτωσε τόσο από την πυρκαγιά στο Μάτι όσο και από τις πλημμύρες στο Μαρούσι. Στην προσπάθειά του να φύγει από το εξοχικό του στο Μάτι, ο άνδρας εγκλωβίστηκε στο μποτιλιάρισμα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του το οποίο εντόπισε λίγο αργότερα άθικτο. Προ διημέρου, μετέβη στο Μαρούσι και στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε υπαίθριο πάρκινγκ. Οταν το πάρκινγκ, λόγω της κατακλυσμιαίας βροχής πλημμύρισε, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε, αλλά εκείνος διεσώθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή