Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά την φονική πυρκαγιά που έκαψε την Ανατολική Αττική και άφησε πίσω της 88 νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

Διασωστικές υπηρεσίες και εθελοντές συνεχίζουν και σήμερα το έργο της αναζήτησης με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις σορών από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περισσότερες από 50 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί από τους ιατροδικαστές οι οποίοι εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της ταυτοποίησης και να μπει ένα τέλος στην αγωνία των οικογενειών για τους δικούς τους ανθρώπους.

Αποθαρρυντική, ωστόσο, ήταν η χθεσινή τοποθέτηση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστρατηγου Πηνελόπης Μηνιάτη, η οποία δήλωσε ότι «είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα, επιφύλασσε την τραγική κατάληξη της αναζήτησης για τα 2 9χρονα δίδυμα κορίτσια αλλά και τα 13χρονο αγόρι που είχαν δηλωθεί ανάμεσα στους αγνοούμενους. Οι σοροί των δύο κοριτσιών ταυτοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον 13χρονο το απόγευμα του Σάββάτου.

Εννέα άτομα στις ΜΕΘ

Ακόμη εννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δύο παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα στο Αγία Σοφία. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή