Γενναίες δωρεές από τα μεγάλα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ανακούφιση των πληγέντων

Γενναίες δωρεές από τα μεγάλα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ανακούφιση των πληγέντων

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tον Απρίλιο ο Σύλλογος των Ελλήνων Αποφοίτων του London School of Economics είχε βραβεύσει τη Μαριάννα Λάτση για την κοινωνική και φιλανθρωπική της δράση. Αποδεχόμενη την τιμή, η βραβευθείσα είχε αναφερθεί στις αξίες που κληροδότησε σε ολόκληρη την οικογένεια ο πατέρας της Ιωάννης Λάτσης και που υπηρετεί το Ιδρυμα που φέρει το όνομά του. «Κάθε στιγμή νιώθω την παρουσία και την καθοδήγησή του» είπε πει τότε για τον άνθρωπο που είχε από νωρίς το ένστικτο της προσφοράς, δίδοντας υποτροφίες εκπαιδευτικού περιεχομένου ήδη από τη δεκαετία του ’60.

«Το 1995 εξέδωσε ένα βιβλίο με αποφθέγματά του ως το κληροδότημα προς τα εγγόνια του» συνέχισε η Μαριάννα Λάτση. «Μία από τις φράσεις που ξεχωρίζει είναι: “Αγκάλιασε με τη φαντασία σου τον κόσμο ολόκληρο. Ζήσε μαζί του τις λύπες και τις χαρές. Κατάλαβε τα προβλήματά του. Βοήθησε όπου μπορείς και όσο μπορείς”. Το να βοηθάει τον κόσμο ήταν για εκείνον θεμελιώδες καθήκον το οποίο έχει ο καθένας μας. Και πίστευε πως όποιος είχε περισσότερα αγαθά είτε από τύχη είτε από σκληρή δουλειά, είχε το χρέος να επιστρέψει ένα μέρος τους σε όποιον τα είχε ανάγκη».

Γενναίες δωρεές από τα μεγάλα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ανακούφιση των πληγέντων-1
Το Ιδρυμα Λάτση ανακοίνωσε μεγάλη δωρεά προς στήριξη των πληγέντων.

Εφαρμόζοντας στην πράξη αυτές τις αρχές το Ιδρυμα Λάτση προέβη σε μια γενναία χειρονομία εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τη συμπαράστασή του προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 σε Ανατολική και Δυτική Αττική. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη στις 26 Ιουλίου υπογραμμίζει: «Με βαθύτατο αίσθημα χρέους απέναντι στα θύματα των πυρκαγιών και στις οικογένειές τους, το Ιδρυμα θα συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους, διαθέτοντας το ποσό των 5.000.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής του υπουργείου Οικονομικών. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω αυτής της έκτακτης χρηματοδότησης θα οριστούν σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία».

Γενναίες δωρεές από τα μεγάλα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ανακούφιση των πληγέντων-2
To Ιδρυμα Ωνάση έσπευσε να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή.

Το Ιδρυμα Ωνάση έδωσε και αυτό παράδειγμα ταχύτατων αντανακλαστικών, με το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Οι επικεφαλής του διαπνέονται από πνεύμα ευθύνης και φιλανθρωπίας. Εδώ και πολλά χρόνια διακρίνονται σε δράσεις που αφορούν ένα μεγάλο πλέγμα, από την εκπαίδευση και την τέχνη (Στέγη) μέχρι την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και τη βοήθεια του πληθυσμού σε έκτακτες καταστάσεις. «Η στήριξη θα διατεθεί για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγεισών περιοχών και γενικότερα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην πατρίδα μας» έγραφε η λιτή του ανακοίνωση. Ομως, τον ρόλο που μπορεί να επιτελέσουν τα μεγάλα ιδρύματα του τόπου μας υπογράμμισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνοντας στον πρωθυπουργό να ζητήσουν από κοινού από το Ιδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη πενταετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή