Κορυφώνεται η αγωνία για τους 25 αγνοούμενους

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 25 αγνοούμενους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης των 28 σορών που υπολείπονται ακόμη, ενώ η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στα ΜΜΕ να μην προσθέτουν στη λίστα των αγνοουμένων νεκρούς που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω σύγχυση στο ζήτημα του αριθμού όσων αναζητούνται μια εβδομάδα μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Το βράδυ της Κυριακής, είχαμε και την πρώτη επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των αγνοουμένων, ο οποίος ανέρχεται στους 25 ανέρχονται, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται», ανέφερε η εκπρόσωπος του Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη. 

Οπως γνωστοποίησε η κ. Μαλλίρη, συνολικά τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής έχουν καταλήξει. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ εκκεμεί ακόμη η ταυτοποίηση άλλων 28. 

Σύγχυση με τα επιβεβαιωμένα θύματα – διευκρινίσεις από την Πυροσβεστική

Κατά την ενημέρωση, η κ. Μαλλίρη δεν ανακοίνωσε τον αριθμό των θυμάτων μέχρι στιγμής. Αθροιστικά, οι ταυτοποιημένες και μη σοροί, μαζί με τους τέσσερις εγκαυματίες που κατέληξαν στις ΜΕΘ, οδηγούν σε 91 νεκρούς.

Ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταματήσει η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την αρχή δηλώθηκαν ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά συνολικά 84 ονόματα.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου οτι συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί.

Επισήμως, λοιπόν, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι οι 59 που ταυτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία (σύνολο 63) και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή