Στην «αγκαλιά» του μπαμπά Ιβάνκα και Τζάρεντ

Στην «αγκαλιά» του μπαμπά Ιβάνκα και Τζάρεντ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Παρά τις σκληρές γραφειοκρατικές μάχες στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, το ζεύγος Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ συνεχίζει να απολαύει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την απομάκρυνση πολλών ανώτατων στελεχών της προεδρίας, ο Τραμπ συνεχίζει να ευνοεί την κόρη του και τον γαμπρό του, παρά την αδυναμία τους να εμφανίσουν πραγματικό διπλωματικό έργο. Η ανακοίνωση της Ιβάνκα Τραμπ αυτή την εβδομάδα ότι διακόπτει τη λειτουργία της επιχείρησης ρούχων που διατηρεί, συμβολίζει την απόφασή της να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στο πολιτικό έργο της, στο πλευρό του πατέρα της. Παρότι το ζεύγος διατήρησε την κατοικία του στο Μανχάταν, Ιβάνκα και Τζάρεντ αποκαλούν πλέον την Ουάσιγκτον «σπίτι τους», στέλνοντας τα παιδιά τους σε εβραϊκό σχολείο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Επικριτές του ρόλου της Ιβάνκα στον Λευκό Οίκο επισημαίνουν ότι η «πρώτη κόρη» δεν έχει επιτύχει να μετριάσει τον παρορμητισμό του Τραμπ. Κάποιες φορές, όμως, η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ Κούσνερ λειτούργησαν κατευναστικά. Ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε, έτσι, τις συμβουλές της κόρης του, εντάσσοντας την πρόταση της Ιβάνκα για ενισχυμένες φοροαπαλλαγές για μητέρες ανήλικων παιδιών στο φορολογικό νομοσχέδιο του 2017, ενώ ο Κούσνερ φέρεται να έπεισε τον πρόεδρο για την επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στον δρακόντειο ομοσπονδιακό ποινικό κώδικα.

Καμία επιτυχία δεν είχε, όμως, μέχρι στιγμής η διπλωματική πρωτοβουλία του Κούσνερ με στόχο την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, καθώς η φιλοϊσραηλινή πολιτική του Λευκού Οίκου έχει εξοργίσει τους Παλαιστινίους.

Την ίδια στιγμή, η σιγή της Ιβάνκα απέναντι στην απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του πατέρα της προσφέρει «πυρομαχικά» στους πολλούς επικριτές της.

Υποστηρικτές του ζεύγους επισημαίνουν, ωστόσο, ότι όσοι περίμεναν ότι η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ θα συγκρούονταν με τον Τραμπ αγνοούν τον παρορμητικό και άκαμπτο χαρακτήρα του προέδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή