Επαινοι Τραμπ σε Κόντε για το μεταναστευτικό

Επαινοι Τραμπ σε Κόντε για το μεταναστευτικό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την ιταλική κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική της, την ώρα που ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής βίας, με θύμα Ιταλίδα πρωταθλήτρια νιγηριανής καταγωγής ήρθε να προστεθεί στα δέκα περιστατικά των τελευταίων 50 ημερών.

«Συμφωνώ πάρα πολύ με όσα κάνετε για την παράνομη, ακόμη και τη νόμιμη μετανάστευση», είπε ο Τραμπ στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, που τον επισκέφθηκε χθες στο Οβάλ Γραφείο. Το κλείσιμο των συνόρων, ωστόσο, συνοδεύθηκε από ρητορική μίσους που έχει οδηγήσει σε σειρά ρατσιστικών επιθέσεων. Το αυγό που εκτόξευσαν άγνωστοι από αυτοκίνητο στο Τορίνο, τραυματίζοντας στο μάτι τη γεννημένη στην Ιταλία δισκοβόλο Ντέζι Οσακούε ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, προξενώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό της ίδιας της ιταλικής κυβέρνησης, για τη ρητορική μίσους κάποιων στελεχών της.

«Πρέπει να μπορεί κανείς να βγει έξω χωρίς να δέχεται επιθέσεις από το πουθενά», είπε η Οσακούε, που αναμένεται να αναρρώσει εγκαίρως ώστε να λάβει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Βερολίνο. «Ο πολιτικός κόσμος έχει ευθύνη να φτιάξει ανάχωμα απέναντι σε τέτοια απαράδεκτα επεισόδια», δήλωσε ο Βιντσέντσο Σπαντάφορα, αρμόδιος υφυπουργός για την Ισότητα Ευκαιριών, «και να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά μέσα από σλόγκαν και τρομολαγνεία», προσέθεσε.

«Υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ιταλία; Μην είστε βλάκες», δήλωσε ο Σαλβίνι. Και, όμως, η αλληλουχία των περιστατικών στη χώρα αυτό ακριβώς δείχνει. Από τον τραυματισμό έξι Αφρικανών στη Ματσεράτα, στις 3 Φεβρουαρίου (δράστης, πρώην υποψήφιος της Λέγκας, κόμματος του Σαλβίνι), ώς τους πυροβολισμούς με αεροβόλο εναντίον δύο νεαρών από το Μάλι στην Καζέρτα (οι επιτιθέμενοι φώναζαν το όνομα του Σαλβίνι) τα περιστατικά ρατσιστικής βίας είναι πολλά, με πιο τραγικά τις δολοφονίες ενός Σενεγαλέζου στη Φλωρεντία και ενός εργάτη από το Μάλι στη Νότια Ιταλία τον Ιούνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή