Καταγγελία δημάρχου Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφα

Καταγγελία δημάρχου Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, κατήγγειλε ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

Όπως είπε ο ίδιος το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πλαστογραφία προήλθε από την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, με τη συμμετοχή του ιδίου αλλά και του δημάρχου Διονύσου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι στον κ. Μπουρνούς δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας ισχυρίζεται ότι το Συντονιστικό δεν συνεδρίασε ποτέ.

«Αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή», είπε ο κ. Μπουρνούς και αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

«Θα καταθέσω μηνύσεις»

«Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», υπογράμμισε διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή. Μάλιστα, είπε πως ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες.

Ο κ. Μπουρνούς εξήγησε ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια» και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

Σε ερώτηση σχετική με το αν γνώριζε για τους νεκρούς, ο κ. Μπουρνούς σχολίασε ότι ήξερε από την πρώτη στιγμή, καθώς ήταν εγκλωβισμένος στο Μάτι.

«Όταν η φωτιά πέρασε στο Μάτι, οι πυροσβέστες πήγαν και άραξαν στην ασφάλεια και εγώ πήγα μέσα κι έβλεπα τον κόσμο να καίγεται. Τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας έσωσαν πολύ κόσμο στο Κόκκινο Λιμανάκι», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή