Μεγάλη διάκριση, μεγαλύτερη η ελπίδα

Μεγάλη διάκριση, μεγαλύτερη η ελπίδα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αρχή για να επιστρέψει η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στην ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης σηματοδοτεί για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η δεύτερη θέση στην Ευρώπη. Οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση μπορεί να μην κατάφεραν να κατακτήσουν την πρωτιά, καθώς έχασαν από την Ολλανδία με 4-6, αλλά είναι αποφασισμένες να οδηγήσουν την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση σε μια νέα εποχή διακρίσεων. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης θετική ήταν και η εμφάνιση της ανδρικής ομάδας, η οποία πλασαρίστηκε στην 5η θέση και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

«Θέλαμε το χρυσό μετάλλιο. Πάντα προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα και αυτό το χρυσό, το θέλαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Θέλαμε να το αφιερώσουμε σε αυτές τις χαμένες ψυχές και τους ανθρώπους που ταλανίζονται και βασανίζονται τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας. Τα τελευταία χρόνια απουσιάζαμε όχι μόνο από από τις τετράδες των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά, μερικές φορές, και από τις διοργανώσεις. Ετσι, η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε μπορεί να θεωρηθεί ιδανική, αφού το μετάλλιο της Βαρκελώνης ήταν το τρίτο μέσα στο 2018. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Eλληνες ότι αυτό το μετάλλιο θα είναι μόνο η αρχή. Αυτό που έλειπε το βρήκαμε και θα δουλέψουμε σκληρά και ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες για να κατακτήσουμε το χρυσό και να βρεθούμε στην κορυφή», δήλωσε η αρχηγός Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Ελευθερία Πλευρίτου, πρόσθεσε: «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε στο τέλος του με μια μεγάλη διάκριση για την ομάδα μας που φέρνει θετικούς οιωνούς και φιλοδοξίες για το μέλλον. Η δυναμική τής ομάδας κρίνεται από την όλη πορεία της στη διοργάνωση και όχι από ένα παιχνίδι».

Η ανδρική ομάδα παρά το καλό πλασάρισμα είχε ως στόχο κάτι παραπάνω: «Στη Βαρκελώνη όχι μόνο δεν υπερβάλαμε εαυτόν ώστε να διακριθούμε, αλλά δεν ήμασταν ούτε ο εαυτός μας. Απομένει να αναλύσουμε την παρουσία μας σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να βρούμε τους λόγους που δεν πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο και βεβαίως να κοιτάξουμε το μέλλον, με καθαρό μυαλό και πιο πεινασμένοι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή