Μπάσκετ: Ολοκληρώθηκε το παζλ

Μπάσκετ: Ολοκληρώθηκε το παζλ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «θωράκιση» του Παναθηναϊκού στη θέση του φόργουορντ έγινε με τη διπλή κίνηση της παραμονής του Ματ Λοτζέσκι και πρωτίστως την οικονομική απόκτηση του Ντεσόν Τόμας, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους «πράσινους» με μονοετές συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός που έχει… εξοκείλει του σχεδιασμένου προϋπολογισμού, μετά τη μεταγραφή – επιστροφή του Παπαγιάννη, κατέληξε στην επιλογή του Αμερικανού Τόμας, επειδή ο πρώην παίκτης της Μακάμπι μπορεί να ανταποκριθεί και στα καθήκοντα του δεύτερου ψηλού, εκτός από την κλασική θέση του φόργουορντ. Επίσης, διαθέτει σημαντικό ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο και στο μακρινό σουτ (στη Μακάμπι είχε μέσον όρο 11,5 πόντους, 3,4 ριμπάουντ στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας). Ο Παναθηναϊκός που θα λάβει 200.000 δολάρια από την πώληση του Ντένμον, θα δώσει 450.000 δολ. στον Τόμας, ενώ θεωρητικά ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του και υπάρχει σε εκκρεμότητα η μετακίνηση ή όχι του Σακελλαρίου.

• O Kαναδός γκαρντ Ξαβιέ Ρατάν Μέις αποτελεί την τρίτη μεταγραφή ξένου παίκτη στην ΑΕΚ, μετά τους Τάιλερ Ρόμπερτσον και Μάλκομ Γκρίφιν. Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ θα προχωρήσει σε δύο ακόμα μεταγραφές για τις θέσεις του φόργουορντ και του δεύτερου ψηλού, ώστε να οριστικοποιήσει το αγωνιστικό σχήμα της. O Μέις (24 χρ., 1,93 μ.) είναι απόφοιτος του κολεγίου της Φλόριντα, έχει παίξει πέντε παιχνίδια στο ΝΒΑ με τους Νιου Γιορκ Νικς και 44 με τη θυγατρική ομάδα, Γουέστεστερ Νικς, ενώ η ΑΕΚ θα του προσφέρει την πρώτη εμπειρία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

• Αλλαγή… «στρατοπέδου» στη Θεσσαλονίκη έκανε ο Γιάννης Αθηναίου που έφυγε από τον Αρη και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» προχώρησαν σε ανανέωση συμβολαίου με τον Λευτέρη Μποχωρίδη και ανακοίνωσαν την απόκτηση του τελευταίου ξένου παίκτη τους (Νταλό, Τζόουνς, Κάιζερ, Μαγκί, παραμονή του Μπελ) που είναι ο Ράμον Χάρις (30 χρ., 2,02 μ.) ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Κολοσσού στο περυσινό πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος προχώρησε στην τρίτη μεταγραφή ξένου παίκτη, με την προσθήκη του Ντομινίκ Πόιντερ (27 χρ., 1,98 μ.) και η Κύμη ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού, Κρις Χόρτον (24 χρ., 2,03 μ.) και έφτασε τις 7 μεταγραφές (Τουτζιαράκης, Κάμφορ, Πουλιανίτη, Ουάσιγκτον, Μπολντς και Μαραγκός).

• Η Κροατία θα είναι ο τελευταίος αντίπαλος της εθνικής εφήβων στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώνεται σήμερα. Η ελληνική ομάδα προέρχεται από τη νίκη επί της Ιταλίας (81-65) και την ήττα από τη Λετονία (80-74). Παράλληλα, η Τζάκι Γέμελος γνωστοποίησε την απόφασή της να μην παίξει για προσωπικούς λόγους, με την εθνική γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τενερίφης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή