Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούν

Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούν

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για κυνισμό και θράσος του πρωθυπουργού.

«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στην Αττική.

 Όπως είπε, βρέθηκε, ως όφειλε, πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, άκουσε πολύ και μίλησε λίγο, επισημαίνοντας, όμως, πως ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο άσχημα όσο την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε στο καμένο οικόπεδο που χάθηκαν συμπολίτες μας.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η ΝΔ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Όπως ανέφερε έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα κάνει ότι μπορεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για να αποδοθούν.

«Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Δεν ησυχάζουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. «Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι Έλληνες ζητούν ασφάλεια. Απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ευθύνη και κυρίως τους πιο κατάλληλους ανθρώπους στις πιο κρίσιμες θέσεις. Γι’ αυτό στέκομαι εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου», τόνισε επιπροσθέτως ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή