«Δημοκρατία και βιβλίο»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικοί παράγοντες του βιβλίου και των εκδόσεων θα έρθουν στο Κόστα Ναβαρίνο το διήμερο 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Athens Democracy Forum» της εφημερίδας The New York Times, με φετινό θέμα «Δημοκρατία και βιβλίο». Ανάμεσα στους καλεσμένους ομιλητές συγκαταλέγονται ο συγγραφέας και καθηγητής Πασκάλ Μπρικνέρ (φωτ.), ο συγγραφέας, περιβαλλοντολόγος και πρώην μέλος της Ευρωβουλής Στάνλεϊ Τζόνσον, η Αλεξάντρα Πρινγκλ των εκδόσεων Bloomsbury, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρκσι και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των New York Times, Μαρκ Τόμσον.

Μουρακάμι για σαρίν

Αν και είναι κατά της θανατικής ποινής επί της αρχής, ο φημισμένος Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι δήλωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο στην υπόθεση της εκτέλεσης των υπευθύνων πίσω από τη φονική επίθεση με το αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995. Ο Μουρακάμι μίλησε με συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες της επίθεσης, αλλά και με ορισμένα από τα μέλη της αίρεσης «Αουμ Σινρίκιο», που πίστευαν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου και εκτέλεσαν το τρομοκρατικό τους χτύπημα, για το βιβλίο του «Underground». Στις αρχές Ιουλίου και την περασμένη εβδομάδα εκτελέστηκαν 13 μέλη της φονικής αίρεσης.

Μάλκολμ Χ

Χαμένο υλικό από την αυτοβιογραφία του Μάλκολμ Χ, του Αφροαμερικανού ακτιβιστή ο οποίος δολοφονήθηκε το 1965, ήρθε στο φως, όταν πωλήθηκε πριν από λίγες μέρες από τον οίκο δημοπρασιών Guerney’s στο Μανχάταν, έναντι 7.000 δολαρίων. Το κεφάλαιο, με τίτλο «Ο νέγρος», ανήκε επί χρόνια στον Γκρέγκορι Ριντ, δικηγόρο της Ρόζα Παρκς, η οποία αγόρασε τη συλλογή από την κληρονομιά του συγγραφέα Αλεξ Χάλεϊ, ήταν ένα από τα χαμένα αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας που μπορεί να περιελάμβαναν κάποιες από τις ενδιαφέρουσες σκέψεις του Μάλκολμ Χ. Το αγόρασε το Κέντρο Ερευνας στον Αφροαμερικανικό Πολιτισμό Σόμπουργκ της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή