Δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία, όπου έχουν φτάσει τα έξι, από τις 10 Ιουλίου, οπότε ταυτοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα.

Ειδικότερα, εκτός από τα τρία κρούσματα στους Δήμους Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένα δεύτερο κρούσμα ταυτοποιήθηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας και άλλα δύο στους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Βόλβης Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

«Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τα κρούσματα από τους Δήμους Βόλβης και Αλεξάνδρειας. Οι υπόλοιποι έχουν βγει από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους» επισημαίνει στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας. Ο ίδιος αναφέρει ότι γίνονται όλες οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις απεντόμωσης και καταπολέμησης των κουνουπιών, ωστόσο τονίζει ότι την κατάσταση επιβαρύνουν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, οι οποίες μάλιστα συνεχίζονται καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή