Τζανακόπουλος: Θα κατεδαφιστούν το συντομότερο πάνω από 3.000 αυθαίρετα στην Αττική – επίθεση κατά ΝΔ

Τζανακόπουλος: Θα κατεδαφιστούν το συντομότερο πάνω από 3.000 αυθαίρετα στην Αττική – επίθεση κατά ΝΔ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με νομοθετικό έργο στην επιτάχυνση της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των συντακτών, το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπολος, στην Αττική έχουν καταγραφεί 2.500 αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και 650 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία, όπως ανέφερε πρόκειται να κατεδαφιστούν. Οπως είπε, αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, θα παρουσιάσει νέο νόμο για τα αυθαίρετα.

H σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπτόσωπο, «ολοκληρώνει ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών το οποίο στοχεύει στην επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα δε, σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις». Το σχέδιο αυτό, πρόσθεσε, «πρόκειται να παρουσιάσει πιθανότατα αύριο ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης».

Πυρά κατά ΝΔ

Στο κλείσιμο του εισαγωγικού του σχολίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως είπε. «Είναι δεδομένο και έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν η πολιτική σύγκρουση με αφορμή φυσικές καταστροφές να οδηγεί ακόμη και σε υπερβολές. Από αυτό κανένα κόμμα δεν έχει παραμείνει απρόσβλητο», παρατήρησε αρχικώς. «Ούτε βεβαίως είναι λογικό να μην γίνεται πολιτικός διάλογος, κριτική, καταλογισμός ευθυνών ακόμη και σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα αίτια και τους υπευθύνους μιας φυσικής καταστροφής. Έτσι λειτουργεί και έτσι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία. Η κριτική λοιπόν, η αποτίμηση και ο καταλογισμός της ευθύνης σε όποιον την έχει ή σε όποιον θεωρούμε ότι την έχει είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σήμερα όμως, υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος,δεν πρόκειται περί αυτού. Η στάση ορισμένων στελεχών της ΝΔ, του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αλλά και ορισμένων μέσων ενημέρωσης δεν μένουν σε αυτό. Αντίθετα έχουν εκκινήσει μια απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτό το 'βούρκο'. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανείς μόνος του αυτές τις δύσκολες ώρες. Και θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες μέρες χωρίς να επιχειρήσουμε την συγκάλυψη καμίας ευθύνης. Η κριτική προς την κυβέρνηση είναι και θεμιτή και αναγκαία. Όμως είναι άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή