Κέρδη για τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κέρδη για τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευφορία επικράτησε χθες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους δείκτες να σημειώνουν άνοδο λόγω των θετικών ειδήσεων από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές, αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα καταβάλλουν προσπάθειες να βρουν λύση στη μεταξύ τους εμπορική διένεξη. Εκπρόσωποι του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και του Κινέζου αντιπροέδρου Λίου Χε συζητούν, ώστε να βρουν τον τρόπο να επανεκκινήσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις. Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ισχυρών εμπορικών εταίρων, που επέβαλαν εκατέρωθεν δασμούς 34 δισ. δολαρίων στις αρχές του μηνός, επηρέασε αρνητικά τους επενδυτές, οι οποίοι πωλούσαν τις μετοχές τους. Η προσδοκία για κατευνασμό των εντάσεων αναζωογόνησε τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Οι 9 από τους 11 μεγάλους κλαδικούς δείκτες που απαρτίζουν τον S&P 500 είχαν σημειώσει άνοδο χθες πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς. Ο S&P 500 είχε άνοδο κατά 0,64% και ο Dow Jones κατά 0,60%.

Στη Γηραιά Ηπειρο σημειώθηκε άνοδος του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 στα υψηλότερα επίπεδά του κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Συγκεκριμένα έκλεισε 0,2%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,06%, με 0,37% ο CAC 40 στο Παρίσι, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με άνοδο 0,62% και με 0,17% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Θετικά για τους επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια λειτούργησαν και τα βελτιωμένα εταιρικά κέρδη. Η Credit Suisse είχε άνοδο 1,1%, χάρη στον διπλασιασμό των κερδών του β΄ τριμήνου, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Lufthansa. Είχε εντυπωσιακή άνοδο 8,8%, χάρη στα λειτουργικά κέρδη υπεράνω των προβλέψεων. Στην αγορά εμπορευμάτων παρατηρήθηκε κάμψη στις τιμές πετρελαίου, λόγω του ότι οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ένταση μεταξύ Ουάσιγκτoν – Τεχεράνης και στα υψηλά επίπεδα παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ. Χθες στο Λονδίνο το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε 71 σεντ και πωλείτο στα 74,84 δολάρια το βαρέλι, και το αργό Νέας Υόρκης έπεσε κατά 1,13 δολάριο, στα 69 δολάρια το βαρέλι. Τέλος, η τιμή του Brent τον Ιούλιο έπεσε κατά 6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή