Κοστίζει ακριβά η πολιτική «καρέκλα» στις ΗΠΑ

Κοστίζει ακριβά η πολιτική «καρέκλα» στις ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Προσπάθειες άσκησης συντονισμένης πολιτικής επιρροής στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ διέγνωσε το Facebook, το οποίο επρόκειτο να παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία νωρίς σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times, που έκανε λόγο για δεκάδες ψεύτικα προφίλ στην πλατφόρμα ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Η επιχείρηση δήλωσε στους βουλευτές αυτήν την εβδομάδα ότι εντόπισε τη σύνθετη εκστρατεία στο πλαίσιο των ερευνών για την ανάμειξη στις εκλογές.

Στο μεταξύ οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018 εξελίσσονται στις πιο ακριβές της αμερικανικής ιστορίας, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών στις ΗΠΑ, μεταδίδει το ABC News. Οι υποψήφιοι που διεκδικούν έδρες στο Κογκρέσο, οι επιτροπές πολιτικής δράσης και οι εξωτερικές ομάδες υποστήριξης των υποψηφίων και κατά συνέπεια των κομμάτων τους έχουν συγκεντρώσει ποσό περίπου 1,6 δισ. δολαρίων, ενώ έχουν δαπανηθεί ποσά μεγαλύτερα των 2/3 από αυτό. Η συγκέντρωση χρημάτων μεταξύ του 2017 και του επταμήνου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 έχει ξεπεράσει σε μέγεθος τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν και δαπανήθηκαν για τις εκλογές όλου του προεδρικού κύκλου της περιόδου 2015-2016. Το συνολικό ποσό που αναφέρεται παραπάνω περιλαμβάνει όλους τους υποψηφίους στις ενδιάμεσες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν προκρίθηκαν στους προκριματικούς εκλογικούς κύκλους των δύο κομμάτων. Φέτος, οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από αυτούς του 2016 και του 2014, ενώ αρκετοί εκατομμυριούχοι που χρηματοδοτούν υποψηφίους έχουν προσφέρει μεγαλύτερα ποσά, σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη η Χίλαρι Κλίντον μέσω του πολιτικού οργανισμού της δώρισε το ποσό των 5.000 δολαρίων σε 19 Δημοκρατικούς υποψηφίους της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε τέσσερις πολιτειακούς υποψηφίους. Οι δωρεές έγιναν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή