4 συμβουλές για να μη σταματάτε να προπονήστε τις ζεστές μέρες

4 συμβουλές για να μη σταματάτε να προπονήστε τις ζεστές μέρες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και εσείς ιδρώνετε από τα πέντε πρώτα λεπτά της προπόνησης σας, μπορεί να δυσκολευτείτε να φτάσετε μέχρι το τέλος. Αυτό ισχύει τόσο για τις εσωτερικές όσο και για τις υπαίθριες προπονήσεις στη θερινή περίοδο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προετοιμαστείτε για αυτές τις θερμοκρασίες και να κρατήσετε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της άσκησης:

1. Πάντα να ενυδατώνεστε πριν αλλά και στη διάρκεια της προπόνησης. Προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας, αλλά και στα διαλείμματα σας. Έτσι θα κρατήσετε ψηλά τα ενεργειακά σας επίπεδα και το σώμα σας σωστά ενυδατωμένο κόντρα στην υπερβολική ζέστη.

2. Κρατήστε την προπόνηση σας σύντομη και χωρισμένη σε διαστήματα. Το να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά την άσκηση θα σας κρατήσει δραστήριους και ικανούς να διαχειριστείτε την εξάντληση λόγω της ζέστης. Κατά τη διάρκεια του κάθε διαλείμματος, φροντίστε να δροσίζεστε και να κατεβάζετε τους παλμούς σας, ενώ προσπαθήστε να έχετε ποικιλία στο πρόγραμμα σας και να ανανεώνετε τις ασκήσεις σας.

3. Χτίστε την αντοχή σας, δοκιμάζοντας τον εαυτό σας στην προπόνηση εκείνες τις ζεστές μέρες. Τοποθετώντας την προπόνησή σας σε ένα θερμότερο περιβάλλον (μέσα σε λογικά πλαίσια) μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα καταφέρετε να βελτιώσετε την απόδοση σας συνολικά και θα διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να αντέξετε περισσότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και πιο "φιλικές".

4. Όταν γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, η υπερθέρμανση είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που θέλετε να αποφύγετε πάση θυσία. Για να βοηθήσετε με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος σας, καλό θα ήταν να παίρνετε μαζί σας μια υγρή πετσέτα ενώ γυμνάζεστε. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη δροσερή πετσέτα στο πρόσωπό σας ή να την τυλίξετε γύρω από το λαιμό σας περιστασιακά.

 

Περισσότερα fitness tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή