Πάσο πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

Πάσο πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνάρπαστο έγινε μέσα σε λίγες ημέρες το νέο «πάσο πολιτισμού», που παρέχει στα εγγεγραμμένα μέλη των τριών μεγάλων δημόσιων βιβλιοθηκών της Νέας Υόρκης ελεύθερη πρόσβαση σε 33 μουσεία της πόλης. Οι φιλότεχνοι της πόλης έσπευσαν να κάνουν τις κρατήσεις τους αμέσως μετά την έναρξη της νέας πρωτοβουλίας, με αποτέλεσμα η σχετική ιστοσελίδα να καταρρεύσει μέσα σε λίγες ώρες. Σύντομα όμως η λειτουργία της αποκαταστάθηκε και, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, σχεδόν δέκα χιλιάδες Νεοϋορκέζοι είχαν ήδη ολοκληρώσει τις κρατήσεις για τα μουσεία της επιλογής τους, «κλείνοντας» ημερομηνίες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Οσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήρια για τα πιο περιζήτητα ιδρύματα, όπως το MOMA και το Μουσείο Ουίτνεϊ, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μετά την 1η Αυγούστου, όταν θα «ανοίξουν» οι κρατήσεις για τον Νοέμβριο. Πάντως, πάνω από τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια για μουσεία στους πέντε δήμους της πόλης παραμένουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Culture Pass NYC, με μοναδική προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι χρήστες των δημόσιων βιβλιοθηκών του Μπρούκλιν, του Κουίνς και της Νέας Υόρκης (έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι διαμένουν μόνιμα στην πόλη). Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τρία χρόνια, με απώτερο στόχο να μετατραπεί σε μόνιμο θεσμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή