Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/08/18)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη μέρα για τον Δημ. Κούτρα

Πολλές είναι οι εικασίες για τα σχέδια του κ. Δημήτρη Κούτρα, μέχρι πρότινος επικεφαλής του κατασκευαστικού κλάδου του ομίλου «Ελλάκτωρ» (ηγείτο της θυγατρικής Ακτωρ ΑΤΕ) και ενός από τα πλέον ιστορικά στελέχη του κλάδου, συνολικά. Ο κ. Κούτρας έχει αποχαιρετήσει τους μέχρι πρότινους συναδέλφους του, μετά την αλλαγή της ηγεσίας στη διοίκηση του ομίλου και, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν προβλέπεται να αποσυρθεί από τα τεκταινόμενα. Σε πρώτη φάση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασχοληθεί με τα ιδιόκτητα μεταλλεία χρωμίου στην περιοχή των Γρεβενών, ενώ στο «κάδρο» βρίσκεται πάντα και η είσοδός του σε κάποιο κατασκευαστικό «όχημα», δηλαδή σε κάποια από τις υφιστάμενες τεχνικές εταιρείες που υπολειτουργούν, πλην όμως διαθέτουν έμπειρο στελεχιακό δυναμικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, μάλλον θα χρειαστεί να πωλήσει το μερίδιό του στην «Ελλάκτωρ», που υπολογίζεται σε περίπου 9% (μαζί με συγγενικά του πρόσωπα).

«Υποτονικό το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων»

Απαισιόδοξο είναι το ΔΝΤ στη χθεσινή έκθεσή του για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το Ταμείο χαρακτηρίζει την προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας «συνολικά υποτονική», παρά την επιτυχία των περιφερειακών αεροδρομίων. Οπως επισημαίνει, καθυστερήσεις σημειώνονται σε σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, όπως είναι το Ελληνικό, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΠΑ. Μάλιστα, σημειώνει ότι, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το «σπάσιμο» των κρατικών ενεργειακών μονοπωλίων, η αγορά παραμένει εν πολλοίς συγκεντρωμένη.

Ζητούμενο παραμένει ο εισπρακτικός στόχος

Χθες έληξε η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών είναι αν θα καταφέρουν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τους φόρους τους. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι περίπου 670.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν φέτος θα επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του εξαμήνου δείχνουν ότι 3,7 εκατ. φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία.

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Folli Follie

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie υπέβαλε χθες η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση, περισσότεροι από 300 μέτοχοι και ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους στις ομαδικές αγωγές που ετοιμάζονται από τα συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία, ενώ η πρόσκληση για συμμετοχή συνεχίζει να είναι ανοικτή για όσους ζημιώθηκαν από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Η Ενωση καλεί, επίσης, στη συζήτηση που θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου για την απόρριψη της αίτησης προστασίας που πέτυχε η εταιρεία.

Υπ. Υγείας, Ιδρυμα Ωνάση συμπράττουν για «Ντυνάν»

Σύμπραξη με το υπουργείο Υγείας για την κρατικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» αφορά τελικώς το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Ωνάση για συμμετοχή στον διαγωνισμό πώλησης της εταιρείας «Ημιθέα», στην οποία ανήκει το νοσοκομείο. Αυτό προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, που έγινε χθες στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των διαδικασιών δωρεάς του Ιδρύματος για τη δημιουργία του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Μεταμοσχευτικού Παίδων. Με δεδομένο ότι η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο πωλητής, αποτιμά το «Ερρίκος Ντυνάν» στα βιβλία της με περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ, το μόνο που μένει είναι το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ιδρυμα να καταθέσουν ανταγωνιστική προσφορά. Το κατά πόσον είναι σοβαρή η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να επανενταχθεί στον δημόσιο τομέα το νοσοκομείο «Ντυνάν», θα φανεί την Παρασκευή, που λήγει η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή