Ευθύνες στη Πυροσβεστική επιρρίπτει η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής – Δύο ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα

Ευθύνες στη Πυροσβεστική επιρρίπτει η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής – Δύο ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε. Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου. Τέλος, η κ. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αργότερα, ανέφερε: 

«Κατέθεσα ως μάρτυρας στην εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από πρόσκληση της αρμόδιας εισαγγελέας. Είναι το ελάχιστο για τους συμπολίτες μας που θρηνούν αυτή τη στιγμή».

Στη δήλωσή της, η κυρία Τσούπρα επισήμανε επίσης: «Ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής είναι να βοηθάει το πυροσβεστικό σώμα στο δύσκολο έργο του και αυτό πράξαμε στο μέγιστο βαθμό και σε αυτήν την τραγωδία. Είναι σαφές ότι η Περιφέρεια και οι δήμοι ουδέποτε έλαβαν εισήγηση ή εντολή για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Ωστόσο, συνδράμαμε με κάθε μέσο για τη διάσωσή τους. Πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και αιρετοί δώσαμε μια άνιση μάχη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή