80 χρoνια πριν… 1-8-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το σύμφωνον το οποίον υπεγράφη χθες εις την Θεσσαλονίκην μεταξύ του Ελληνος Πρωθυπουργού ως Προέδρου της Βαλκανικής Συνεννοήσεως [Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία] και του κ. Κιοσεϊβάνωφ εκ μέρους της Βουλγαρίας είναι […] σύμφωνον φιλίας και μη επιθέσεως, δυνάμει του οποίου η Βαλκανική Συνεννόησις, λαμβανομένη ως όλον, ως μονάς συμμαχική, συμφωνεί μετά της Βουλγαρίας να διατηρή μετ’ αυτής σχέσεις φιλικάς και να μη καταφύγη ποτέ εις τα όπλα διά την επίλυσιν των τυχόν διαφορών των [φωτ.: εκπρόσωποι των χωρών της Βαλκανικής Συνεννόησης το 1940 στο Βελιγράδι].

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Η περίφημη εκκαθάρισις εις την Σοβιετικήν Ενωσιν συνεχίζεται με αδιάπτωτον δραστηριότητα. Τώρα […] ήλθε και η σειρά του Κριλένκο, ο οποίος μέχρι του παρελθόντος Ιανουαρίου ήτο Επίτροπος επί της Δικαιοσύνης, διετέλεσε δε και Γενικός Εισαγγελεύς της Σοβιετικής Ρωσσίας.

ΡΩΣΣΟΪΑΠΩΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟΣ:  […] Κατόπιν της ανακαταλήψεως των λόφων [Τσανγκ Κου Φενγκ και Σατ Σάο Πινγκ] η Ιαπωνία θεωρεί το επεισόδιο λήξαν αλλά […] αν τα Σοβιέτ αποπειρώντο να καταλάβουν μαντουριανά εδάφη, θα ετύγχανον έτι σκληροτέρας συμπεριφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή