Θα γκρεμίσουν αυθαίρετα κατόπιν εορτής

Θα γκρεμίσουν αυθαίρετα κατόπιν εορτής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα για την  επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων ανακοίνωσαν κατά τη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπορυγός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

«2.500 αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και 700 σε παραλίες αναμένεται να κατεδαφιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Αττική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης, ενώ διευκρίνισε ότι είναι θέμα ημερών ή λίγο εβδομάδων να αρχίσει η διαδικασία της κατεδάφισης των συνολικά 3.200 κατοικιών.

Ακόμη σημείωσε πως από τη Δευτέρα θα έχει συνταχθεί ο κατάλογος των 100 πρώτων σπιτιών προς κατεδάφιση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα εν λόγω ακίνητα. 

Μέτρα για τους πυρόπληκτους

Με τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών θα απαιτούνται λιγότερα έγγραφα για τις αποζημιώσεις, ενώ αυτές προβλέπονται όχι μόνο για τις κύριες αλλά και τις δευτερεύουσες κατοικίες, Στην ίδια τροπολογία αναφέρεται και η εξομείωση στην τελετή  αποζημίωσης της οικοσκευής των κατοικιών που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινες» με εκείνες που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες».

Προκειμένου να κατατεθεί αίτηση για τις αποζημιώσεις χρειάζεται βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή από το Συνεργείο Καταγραφής, όχι και από τα δύο. Ακόμη, οι αποζημιώσεις που θα δοθούν σε πυρόπληκτους δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς την εφορία. 

Επίσης, τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικού χωρικού σχεδιασμού ως εργαλείο πολεοδόμησης για το Μάτι. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται μεταβατικό πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό ενός ακίνητου ως αυθαίρετο με υπουργική απόφαση σε συνεργασία εμ τους επιθεωρητές δόμησης για συγκεκριμένες περιοχές:

Α. Απόσταση 500 μέτρων από την παραλία.

Β. Περιοχές που έουν κριθεί αναδασωτέες.

Γ. Ρέματα

Δ. Πυρόπληκτες περιοχές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή