Δημοκρατική Ευθύνη: «Φυλαχτείτε! Ερχεται συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα»

Δημοκρατική Ευθύνη: «Φυλαχτείτε! Ερχεται συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To κόμμα Δημοκρατική Ευθύνη εξέδωσε ανακοίνωση για τις φονικές πυρκαγιές, στην οποία αναφέρει: 

Είχαμε πρόσφατα τη θλιβερή εμπειρία να αντιληφθούμε εκ νέου ότι η πολιτική ηγεσία είναι βαθιά νυχτωμένη, αποκομμένη από τον λαό και τα προβλήματά του, ανίκανη και επικίνδυνη. Κατώτερη των περιστάσεων και λίγη. Αυτό συμβαίνει συχνά και ιδίως σε χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης και γενικευμένης παρακμής. Το έχουμε ίσως συνηθίσει, αν και δεν θα έπρεπε. Είναι παραίτηση να έχουμε συμβιβαστεί με το να μας κυβερνούν ολοένα και χειρότεροι.

Αυτό που όμως πραγματικά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο είναι η συνειδητοποίηση ότι κυβερνάται από κάποιους που έχουν φυσική αδυναμία να αισθανθούν τον πόνο και τη συντριβή του λαού που τους όρισε κυβερνήτες. Αδυνατούσαν στις πρώτες στιγμές να συλλυπηθούν και στη συνέχεια πήραν συνειδητή απόφαση να μη ζητήσουν μια «συγγνώμη» για να μην διαταραχθεί ένα πραγματικά και ηθικά διάτρητο και φρικαλέα κυνικό «αφήγημα».

Πληροφορούμαστε, ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και της ίδιας της κυβέρνησης εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να δείξει «ευαισθησία και ενσυναίσθηση» και να ζητήσει κάποιου είδους «συγγνώμη» από τα θύματα και τους υπόλοιπους πολίτες. Ίσως τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που ήδη έχουν παραγγελθεί από τους ίδιους κύκλους να οδηγήσουν τον Πρωθυπουργό να κάνει άλλη μια από τις μνημειώδεις μεταστροφές του – αυτή τη φορά με ύφος περίλυπο και συγκαταβατικό – με έτοιμο στημένο τον προπαγανδιστικό του στρατό να του «επισκευάσει» το κατεδαφισμένο πια προφίλ του ηγέτη.

Αν επιβεβαιωθούμε, λέμε απλά: Πολύ αργά, κύριε Πρωθυπουργέ. Είχατε τόσες μέρες. Όχι για να πείτε τη «συγγνώμη», μα για να τη νιώσετε και έτσι να την πείτε. Για να την εννοείτε και μόνο τότε να την πείτε. «Συγγνώμη» κατόπιν εισηγήσεως και δημοσκοπικών ευρημάτων θα είναι απλά ένας ακόμα φτηνός πολιτικαντισμός, θέαμα στο οποίο φυσικά σας αναγνωρίζουμε σπάνιο ταλέντο.  Θα είναι άλλη μια κακοπαιγμένη φάρσα, μια ακόμα προσβολή στη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια ενός λαού που σας εμπιστεύθηκε, κακώς, κάποτε και που τον έχετε απογοητεύσει τόσο. Αυτή τη φορά μάλιστα με δεκάδες νεκρούς να είναι στο κέντρο της εικόνας.

Αναλάβατε την πολιτική ευθύνη, αν και είναι προφανές ότι δεν γνωρίζετε καν το νόημα αυτής της φράσης. Αλήθεια πόσες λέξεις και φράσεις καταφέρατε να ευτελίσετε στα χρόνια που κυβερνάτε; Αν πλέον θέλετε να κάνετε κάτι που να δείχνει ίχνη εντιμότητας και σοβαρότητας μήπως και τα καταγράψει η ιστορία και η συλλογική μνήμη του λαού μας στο μέλλον, ένας δρόμος σας απομένει. Να μεταφραστεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και η πιθανή «συγγνώμη» που φαίνεται ότι προβάρετε για να ξεστομίσετε ενώ είναι κόντρα ρόλος, σε ανάλογου μεγέθους πολιτικές πράξεις. Ναι, πράξεις. Αυτό στην πολιτική μα κυρίως στη ζωή ονομάζεται συνέπεια. Στον τόπο μας οι πολιτικές ηγεσίες δυσκολεύονται με τη συνέπεια. Αναμένουμε τη δική σας επίδοση. Αν και οι προσδοκίες μας είναι μάλλον μηδενικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή