Τερματισμό «εδώ και τώρα» της έρευνας για τη Ρωσία ζητά ο Τραμπ από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Τερματισμό «εδώ και τώρα» της έρευνας για τη Ρωσία ζητά ο Τραμπ από τον υπουργό Δικαιοσύνης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζεφ Σέσιονς, να σταματήσει «εδώ και τώρα» την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σχετικά με τη φερόμενη συνεργασία της καμπάνιας του Τραμπ με τη Ρωσία, με απώτερο σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2016.

Μετά από μία σειρά κοινοποιήσεων του στο Twitter, με τις οποίες επιτέθηκε δριμύτατα στον ειδικό εισαγγελέα, ο Τραμπ έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτή είναι μία φρικτή κατάσταση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρέπει να σταματήσει αυτό το στημένο κυνήγι μαγισσών εδώ και τώρα, προτού συνεχίσει να κηλιδώνει κι άλλο την εικόνα της χώρας μας. Ο Μπομπ Μιούλερ είναι απολύτως αντιφατικός και οι 17 θυμωμένοι Δημοκρατικοί του, οι οποίοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά του, αποτελούν ντροπή για τις ΗΠΑ».

Εντούτοις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία απόδειξη, ότι η ομάδα υπό τον Μιούλερ, έναν Ρεπουμπλικανό διορισμένο από Ρεπουμπλικανούς, λειτουργεί μεροληπτικά εναντίον του ιδίου και του στενού του περιβάλλοντος.

Η διαδικτυακή επίθεση του Αμερικανού προέδρου έλαβε χώρα ενώ έχει ξεκινήσει η πρώτη δίκη που προέκυψε μέσα από την έρευνα, με τον πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, να βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες φορολογικής και τραπεζικής απάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή