ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων: Δωρεάν φωτογραφίες για αστυνομικές ταυτότητες σε πυρόπληκτους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Φωτιά

Στο μεγάλο κύμα εθελοντικής προσφοράς, που αποσκοπεί να απαλύνει τον πόνο και να κάνει την ζωή πιο εύκολη στους πυρόπληκτους της Αττικής αυτές τις δύσκολες ώρες, μπήκαν και οι επαγγελματίες φωτογράφοι, οι οποίοι προσφέρθηκαν να βγάζουν δωρεάν φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας για τους πολίτες των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, με αφορμή την ανακοίνωση της 29ης Ιουλίου, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για την συγκρότηση κινητών αστυνομικών μονάδων στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μεγαρέων, με σκοπό την συνδρομή σε ανήμπορους πολίτες και την ταχεία και ευχερέστερη διεκπεραίωση θεμάτων διοικητικής φύσεως για τους πυρόπληκτους, επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και τα μέλη της στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Μετά την ενημέρωση από τον Αρχηγό, η ΠΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, αποφάσισε να διαθέσει δύο φωτογραφεία - ένα στην Ανατολική Αττική και ένα στη Δυτική Αττική - όπου θα μεταφέρονται εκεί οι πυρόπληκτοι από την Αστυνομία, και θα βγάζουν δωρεάν φωτογραφίες για τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Στην ανακοίνωση, τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους δύο συναδέλφους τους, για την στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητές αστυνομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στις πυρόπληκτες περιοχές, έχουν ως αποστολή την μεταφορά ανήμπορων πολιτών στα αστυνομικά τμήματα για την έκδοση ταυτότητας ή άλλων αναγκών και την εξυπηρέτηση νοσηλευομένων, ή ασθενών που βρίσκονται στα σπίτια τους, με την επιτόπια παραλαβή εγγράφων και άλλων δικαιολογητικών για την διεκπεραίωση των θεμάτων τους στις αστυνομικές ή άλλες υπηρεσίες.

Οι πολίτες των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών της Ανατολικής Αττικής, μπορούν να απευθύνονται:

στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, τηλ: 22940-69400

στο Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, τηλ: 22940-69406 και 22940 - 66211

στο Αστυνομικό Τμήμα Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940- 29410 και

στο Τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940-29415.

Οι πληγέντες περιοχών της Δυτικής Αττικής μπορούν να απευθύνονται:

στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων, τηλ: 22960-22100 και στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, τηλ: 22960-28878 και 22960 – 28001.

Σημειώνεται ότι η έκδοση - αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας (κατεστραμμένων ή απολεσθέντων) πραγματοποιείται ατελώς, χωρίς καταβολή παραβόλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ