Εξιτήρια ασθενών και ταυτοποιήσεις νεκρών

Εξιτήρια ασθενών και ταυτοποιήσεις νεκρών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» έλαβε χθες ένας εκ των εγκαυματιών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου. Ετσι, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής με εγκαύματα και άλλα σοβαρά τραύματα, λόγω της πυρκαγιάς, μειώθηκε στους 42. Εξ αυτών, οι δέκα παραμένουν νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ενα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του καλή. Οι ταυτοποιημένοι νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέρχονται σε 81, στους οποίους προστίθενται και τέσσερις εγκαυματίες που κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής. Ενα άτομο έχει δηλωθεί επισήμως από τα οικεία του πρόσωπα ως αγνοούμενο.

Εν τω μεταξύ, επιπλέον στοιχεία για τον χρόνο διακομιδής νεκρού της πυρκαγιάς σε νοσοκομείο έδωσε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, καταδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι πληροφορίες για απώλειες ανθρώπινων ζωών υπήρχαν πριν από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου. Οπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος επικαλούμενος την επίσημη καταγραφή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τη Δευτέρα στις 22.10 διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα βρέφος έξι μηνών από την περιοχή Μάτι άσφυγμο και απνοϊκό. Παρά την προσπάθεια ανάνηψης των γιατρών, το βρέφος δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. Σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής των νεκρών του νοσοκομείου, στις 22.59 το βρέφος κατέληξε. Η πληροφορία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και τις καταγγελίες στην «Κ» του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αττικής, Γιώργου Μαθιόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες συνολικά το ΕΚΑΒ είχε μεταφέρει το βράδυ της τραγωδίας –και πριν από την έναρξη του Συντονιστικού– τέσσερις νεκρούς σε Σισμανόγλειο, νοσ. Παίδων «Αγία Σοφία» και Κέντρο Υγείας Σπάτων.

Τέλος, με βαθιά οδύνη αποχαιρέτισαν χθες οι συγγενείς και οικείοι τον 29χρονο Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, μέλος της ομάδας μπάσκετ του Μαραθώνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή