ΚΟΣΜΟΣ

Την απόμακρυνση του ειδικού εισαγγελέα ζήτησε ο Τραμπ

REUTERS, A.P.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ως ένδειξη πανικού του Αμερικανού προέδρου Τραμπ εξέλαβαν Δημοκρατικοί γερουσιαστές την έκκληση του προέδρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να απολύσει τον ειδικό ανακριτή Μιούλερ και να κλείσει τις έρευνές του. Ο πρόεδρος έστειλε το οργισμένο tweet καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατεία, Πολ Μάναφορτ, η πρώτη που προέκυψε από τις έρευνες του Μιούλερ.

«Τρομερή κατάσταση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρέπει να σταματήσει αμέσως τώρα αυτό το στημένο κυνήγι μαγισσών, πριν σπιλώσει περισσότερο τη χώρα μας», έγραψε ο Τραμπ. «Ο Μπομπ Μιούλερ είναι πολύ αμφιλεγόμενος». Παράλληλα, αναφερόμενος στη δίκη του Μάναφορτ, ο Τραμπ είπε ότι ο 69χρονος εργάστηκε στην προεκλογική του εκστρατεία «πολύ μικρό χρονικό διάστημα» και ότι οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν παλαιότερες περιόδους.

Η δίκη του Μάναφορτ δεν αφορά τις σχέσεις της εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία (που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών Μιούλερ) αλλά φορολογικές απάτες και απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Παρ’ όλα αυτά, οι αντίπαλοι του προέδρου Τραμπ θεωρούν ότι ανησυχεί μήπως ο Μάναφορτ, υπό την πίεση της δικαιοσύνης, καταθέσει εις βάρος του.

«Οι πρόεδροι δεν συνηθίζουν να επεμβαίνουν σε δικαστικές έρευνες εν εξελίξει», σημείωσαν οι New York Times.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ