Τα λιμάνια του αθλητισμού

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πόλεις-λιμάνια, το Ορχους της Δανίας και η Γλασκώβη της Σκωτίας, θα αποτελέσουν από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες τις «πρωτεύουσες» του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου αθλητισμού. Στον κατά τον 8ο αιώνα οικισμό των Βίκινγκς, όπου σήμερα βρίσκεται ο μεγαλύτερος λιμένας της Δανίας, θα πραγματοποιηθούν τα παγκόσμια πρωταθλήματα σε 12 ιστιοπλοϊκές κατηγορίες, από τα οποία θα κριθούν και τα πρώτα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γλασκώβη θα αποτελέσει την… ευρωπαϊκή έδρα για έξι αθλήματα. Τόσο στη Σκωτία, όσο και στη Δανία η χώρα μας εκπροσωπείται από κορυφαίους αθλητές της που έχουν ως στόχο τη διάκριση.

Στο Oρχους την αρχή θα κάνουν σήμερα οι αθλητές των 470 και των Φινν. Με το εθνόσημο στα πανιά τους θα αγωνιστεί το… βαρύ μας πυροβολικό σε αυτές τις κατηγορίες. Στα 470 θα πάρουν μέρος οι ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, η νέα γενιά της κλάσης, οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός και οι νεαρές πρωταθλήτριες Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, οι οποίες, παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής τους στην κατηγορία των γυναικών, ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο διεθνές στερέωμα. Στα 470, στη Δανία, θα «σφραγιστούν» οκτώ ολυμπιακά εισιτήρια και οι ιστιοπλόοι μας έχουν ως στόχο να βρεθούν στην πρώτη οκτάδα ώστε να φέρουν στην Ελλάδα τα δύο από αυτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προκρίνονται οι οκτώ πρώτες χώρες. Οι αθλητές μας θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τη χώρα και, στη συνέχεια, θα υπάρξουν άλλοι αγώνες από τους οποίους θα κριθούν ποιοι θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία το 2020. Στα Φινν θα πάρει μέρος ο Γιάννης Μιτάκης. Τρέχουν 90 σκάφη. «Ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός. Oλοι θέλουν να διεκδικήσουν αυτές τις οκτώ θέσεις. Θα διεξαχθεί ένα ωραίο παγκόσμιο. Κάθε κλάση έχει τον δικό της χώρο και οι εθελοντές είναι πολύ ευγενικοί», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Μιτάκης.

Τις επόμενες ημέρες θα μπουν στον στίβο και οι άλλοι ιστιοπλόοι μας. Θα αγωνιστούν οι: RSX: Βύρωνας Κοκκαλάνης, Λεωνίδας Τσορτανίδης, Αγγελική Σκαρλάτου, Κατερίνα Δίβαρη, Αντώνης Μπουγιούρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λέιζερ Ράντιαλ: Βασιλεία Καραχάλιου, Νάνσυ Φακίδη, 49er: Στέλιος Σωτηρίου – Δημήτρης Μπενάκης, Παναγιώτης Καμπουρίδης – Στέλιος Νούτσος.

Με τη συμμετοχή των κωπηλατών μας και των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής στους προκριματικούς των αγωνισμάτων τους αρχίζουν σήμερα στη Γλασκώβη τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ποδηλασία, ο Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος μέχρι και χθες δεν είχε παραλάβει τις αποσκευές του, θα ξεκινήσει αύριο την προσπάθειά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή