BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ένα χρόνο τα ηνία της Breitling ανέλαβε ο Georges Kern, τέως διευθύνων σύμβουλος της IWC. Αυτή η αλλαγή ηγεσίας έφερε και αλλαγή στην πορεία της μάρκας που είναι διάσημη για τους χρονογράφους της και τους δεσμούς της με την αεροπορία. Το πρώτο μεγάλο λανσάρισμα για το 2018 είναι η συλλογή Navitimer 8, η οποία έχει αναμφισβήτητα το DNA της ελβετικής μάρκας και μας γυρίζει νοσταλγικά στη δεκαετία του 1930.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-1

Διαφήμιση της Breitling Huit Aviation Department (1941)

Τι σημαίνει ο αριθμός 8; Παραπέμπει στο Huit Aviation Department που συστάθηκε το 1938 για την παραγωγή οργάνων αεροπλοΐας και κλασικών ρολογιών αεροπορίας για πολιτική και στρατιωτική χρήση.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-2

Όργανο για κόκπιτ αεροσκάφους της Breitling Huit Aviation Department

Ο Willy Breitling είχε επιλέξει το όνομα «Huit» (ο αριθμός 8 στα γαλλικά), κάνοντας αναφορά στις οκτώ ημέρες ενεργειακής αυτονομίας που προσέφεραν τα θρυλικά εκείνα όργανα αεροσκαφών.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-3

Ο νέος χρονογράφος Navitimer 8 B01 είναι εφοδιασμένος με τον αυτόματο Breitling Manufacture Caliber 01 –τον πρώτο μηχανισμό δημιουργημένο in house από την ελβετική εταιρεία. Ο μηχανισμός προσφέρει ενεργειακή αυτονομία που ξεπερνά τις 70 ώρες και –όπως όλα τα ρολόγια της Breitling– διαθέτει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-4

Η κάσα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με σατινέ και γυαλιστερή υφή, έχει διάμετρο 43 mm και είναι στεγανή μέχρι 100 μ. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην οδοντωτή στεφάνη, η οποία αποτελεί ούτως ή άλλως χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων Navitimer, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει πιο στρογγυλεμένες άκρες.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-5

Περικλείει ένα μαύρο (ή μπλε) καντράν με τρεις ασημί μετρητές σε άψογο contrast και ημερομηνία μεταξύ 4 και 5. Οι δύο κεντρικοί δείκτες και οι μεγάλοι αραβικοί αριθμοί φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση για να είναι ευκρινείς στο σκοτάδι.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-6

Ειδικά για τον σχεδιασμό του καντράν των νέων Navitimer 8 οι άνθρωποι της Breitling βασίστηκαν σε ένα ιστορικό μοντέλο που είχε βγει στην παραγωγή τη δεκαετία του 1940 και είχε την κωδική ονομασία 768.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-7

Το μοντέλο 768 της Breitling από τη δεκαετία του 1940

Ο χρονογράφος Navitimer 8 B01 συνδυάζεται είτε με λουράκι από δέρμα αλιγάτορα είτε με μπρασελέ από ατσάλι με σατινέ και γυαλιστερές επιφάνειες.

BREITLING Navitimer 8 Chronograph B01-8

Διατίθεται και σε πολυτελή έκδοση από ροζ χρυσό 18Κ με μπρονζέ καντράν, χρυσούς δείκτες και ενδείξεις και ασημί μετρητές.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή