Πολιτική σύγκρουση για τα αυθαίρετα στον απόηχο της τραγωδίας

Πολιτική σύγκρουση για τα αυθαίρετα στον απόηχο της τραγωδίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μέτωπο των αυθαιρέτων μεταφέρεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, 11 ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 85 άτομα μέχρι στιγμής.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για θέσπιση μέτρων με στόχο την άμεση κατεδάφιση πάνω από 3.000 αυθαιρέτων στην Αττική, αλλά και την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία κλιμακώνει την επίθεσή της, μέσω του αρμόδιου Τομεάρχη της, Κώστα Σκρέκα.

Σε δήλωσή του, που συνοδεύεται από παράθεση σχετικών εγγράφων, ο κ. Σκρέκας αναφέρει ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό».

Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού, ενώ σημειώνει πως «είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι αυτά που επί τρεισίμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό».

Τι απαντά το Μαξίμου

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Σκρέκα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί, λοιπόν, το κόμμα των "αναψυκτηρίων" και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί "ηλίθια" την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα "φωτιά"». Καλεί μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να «στηρίξει και στην πράξη τη χθεσινή νομοθετική πρωτοβουλία και να μην υπονομεύει, σε κάθε βήμα της, την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή