Γιουρόπα Λιγκ: Ψυχρολουσία σε Περιστέρι και Τρίπολη

Γιουρόπα Λιγκ: Ψυχρολουσία σε Περιστέρι και Τρίπολη

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάλεψαν, το άξιζαν, το μπορούσαν αλλά τελικά ούτε ο Ατρόμητος ούτε ο Αστέρας κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον Γ΄ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Περιστεριώτες κρατούσαν το εισιτήριο στο χέρι τους, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Νέχατσικ της Ντιναμό Μπρεστ του το άρπαξε, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι Αρκάδες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, και για 40 λεπτά κυνήγησαν με μανία το γκολ της πρόκρισης αλλά το 1-1 κόντρα στη Χιμπέρνιαν παρέμεινε και εκεί.

Στο Περιστέρι, το υπέροχο γκολ του Μανούσου στο 80΄, δεν στάθηκε ικανό να χαρίσει την πρόκριση στην ελληνική ομάδα, που δέχθηκε γκολ από τον Νέχατσικ στην τελευταία φάση του αγώνα και σε συνδυασμό με το 4-3 υπέρ της Ντιναμό Μπρεστ του πρώτου παιχνιδιού, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να πιέσει και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία των Λευκορώσων, απειλώντας για πρώτη φορά στο 10΄ με κεφαλιά του Ρισβάνη από κοντινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι Περιστεριώτες έπαιζαν αρκετά ανοιχτά, με αποτέλεσμα να αφήνουν κάποια κενά στην άμυνα, όμως η Ντιναμό Μπρεστ δεν τα εκμεταλλεύθηκε, χάνοντας μία κλασική ευκαιρία με τον Χομπλένκο στο 28΄. Ο Ατρόμητος απάντησε με ένα καλό σουτ του Μούγιακιτς λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου και το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στο 69΄ κατεγράφη η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Βασιλακάκη, όμως ο Ελληνας μεσοεπιθετικός δεν βρήκε σωστά την μπάλα. Στο 74΄ ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Κουλούρη για επιθετικό φάουλ και στο 80΄ ο Μανούσος, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, σούταρε από τα 25 μέτρα και νίκησε τον τερματοφύλακα των Λευκορώσων, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ο επιθετικός του Ατρομήτου πανηγύρισε έντονα το γκολ, όπως και ο πάγκος της ομάδας. Στο 95΄ όμως, η Ντιναμό Μπρεστ προκάλεσε «έμφραγμα» στο Περιστέρι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 χάρη σε κεφαλιά του Νέχατσικ που σκόραρε εξ επαφής, εκμεταλλευόμενος λανθασμένο υπολογισμό του Μίρκοβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75΄ Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (60΄ Ενσικουλού), Μούγιακιτς (60΄ Βασιλακάκης), Κουλούρης.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΡΕΣΤ: Γκούτορ, Βίτους, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγε (46΄ Νιβάλντο), Βερετίλο, Κομπλένκο (69΄ Νέχατσικ), Φιλίποβιτς (82΄ Μπαμπάβο), Γιούζεπτσουκ, Σαβίτσκι, Οσουτσουκούο.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας έκανε στο πρώτο ημίχρονο ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποκλειστεί από τη Χιμπέρνιαν και στο δεύτερο σαν κάποιος διακόπτης να άναψε ξαφνικά, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να αγγίζουν αλλά να χάνουν τελικά την πρόκριση. Μια αντίστροφη ροή δηλαδή σε σχέση με το με 3-2 στη Σκωτία, όπου προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο.

Οτι η τύχη θα γυρνούσε την πλάτη στους Αρκάδες φάνηκε από νωρίς, όταν στο 41΄ είχαν δοκάρι με τον Τσιλιανίδη και δύο λεπτά αργότερα ο Ιγκλέσιας έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή με τον Μακ Γκιν να σκοράρει το 0-1 σε τετ α τετ. Τα πράγματα, όμως, έγιναν και χειρότερα, αφού στο 48΄ ο βασικός επιθετικός του Αστέρα, ο Μανιάς, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πρόκριση έμοιαζε ακατόρθωτη, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, μια άλλη ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο και στρίμωξε για τα καλά τους Σκωτσέζους. Στο 55΄ ο Τσιλιανίδης ισοφάρισε με αριστερό σουτ, σημαίνοντας την αντεπίθεση για τους Αρκάδες. Σουτ του Κώτσιρα στο 61΄ απέκρουσε ο Μπογκντάν, κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου στο 62΄ απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά ο Μπογκντάν, κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 70΄ η μπάλα λίγο άουτ, τετ α τετ του Κώτσιρα στο 83΄ το έβγαλε ξανά ο Μπογκντάν και όλα αυτά με παίκτη λιγότερο. Επίσης στο 58΄ δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Μακ Γκρέγκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (91΄ Σάλας), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (57΄ Δουβίκας), Καλτσάς (78΄ Ρόλε), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ: Μπογκντάν, Αμπροουζ, Μακ Γκρέγκορ (78΄ Γουίτακερ), Χάνλον, Γκρέι, Μάλαν (92΄ Πόρτεους), Σλίβκα (88΄ Μπάρτλεϊ), Μακ Γκιν, Στίβενσον, Μπόιλ, Κάμπερι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή