Ν.Δ.: Σχέδιο παραπλάνησης από την κυβέρνηση

Ν.Δ.: Σχέδιο παραπλάνησης από την κυβέρνηση

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο παραπλάνησης και εμπαιγμού καταγγέλλει η Ν.Δ. πίσω από την ξαφνική ζέση της κυβέρνησης να ασχοληθεί με τις πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να μεταθέσει τη συζήτηση από την τραγωδία στο Μάτι στην αυθαίρετη δόμηση και έτσι να συγκαλύψεις τις ευθύνες της.

Η Ν.Δ. κατήγγειλε χθες ότι τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης είναι αυτά που εδώ και τριάμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα της περιόδου 2015, στα οποία οι τότε υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νίκος Βούτσης ζητούσαν αναβολή των κατεδαφίσεων. «Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μία ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ.

Ο Κώστας Σκρέκας κατήγγειλε ακόμη ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό», ενώ μίλησε για «σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού» με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων από τον αρμόδιο υπουργό, παρά το κακό «μητρώο» της κυβέρνησης, με ευθύνη της οποίας δεν έχουν εκτελεστεί οι εν λόγω αποφάσεις.

Στα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο κ. Βούτσης ως υπουργός Εσωτερικών τότε (17/2/2015) με «εξαιρετικά επείγον» αίτημά του εμφανίζεται να ζητεί την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαιρέτου στα Περιβολάκια Ραφήνας, ενώ στο δεύτερο έγγραφο ο κ. Κουρουμπλής, επίσης ως υπουργός Εσωτερικών, ζητά (29/10/2015) την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας. «Νομοθετούν για να συμμορφώσουν τον εαυτό τους με τελεσίδικες αποφάσεις», σημείωνε χαρακτηριστικά πηγή της Πειραιώς.

«Εμπαιγμός των πολιτών»

Την ίδια ώρα, πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι προκειμένου η κυβέρνηση να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες κάνει προσπάθεια να μεταφέρει την ευθύνη χαμηλότερα και να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι, οι τοπικοί παράγοντες, όσοι έχτισαν σε δασικές εκτάσεις και ρέματα. «Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του να αποποιηθούν και να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες που φέρουν για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, οδηγούν σε νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού των πολιτών», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Χρήστο Σπίρτζη, που «έδινε οδηγίες στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για το πώς θα τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους».

Για παραλογισμό που έχει ξεφύγει κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκινάει την ιστορία με τις κατεδαφίσεις, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τη βάση της συζήτησης στην αυθαίρετη δόμηση και όχι στην τραγωδία στο Μάτι (ΣΚΑΪ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή