Απάντησε με εξώδικο η ΠΑΕ για τη Λεωφόρο

Απάντησε με εξώδικο η ΠΑΕ για τη Λεωφόρο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος στον Παναθηναϊκό καλά κρατεί, με την ΠΑΕ να παίρνει στα δικά της χέρια το μαντίλι και να σέρνει με τη σειρά της τον χορό των εξωδίκων, απαντώντας με τον ίδιο τρόπο στην επίθεση του Ερασιτέχνη. Με το εξώδικο ζητεί να της παραδοθεί μέχρι σήμερα το παραχωρητήριο της Λεωφόρου, διότι τηρείται από την πλευρά της ο διακανονισμός και είναι «μάλλον απίθανο» να αναγνωριστεί αμετάκλητα δικαστικά η ακυρότητα της υπάρχουσας σύμβασης, ενώ επισημαίνει ότι σε περίπτωση άρνησής της, η διοίκηση του Ερασιτέχνη καθίσταται και νομικά υπόλογη, γεγονός για το οποίο η ίδια επιφυλάσσεται.

Τα κυριότερα στοιχεία του εξωδίκου:

«α) Η από 12/4/2018 μεταξύ μας σύμβαση περί εκκαθάρισης οφειλής και ρύθμισης είναι απολύτως έγκυρη και ισχυρή, και τηρείται απόλυτα από πλευράς ΠΑΕ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι «πρόδηλα υπέρμετρα επαχθής» όπως αβασίμως ισχυρίζεστε στην από 1/8/2018 δήλωσή σας, ούτε έχουμε συνομολογήσει κάτι τέτοιο. Η εκ μέρους σας αμφισβήτησή της θα αποκτήσει νομικά σημασία μόνο αν η ακυρότητά της αναγνωριστεί αμετάκλητα δικαστικά, γεγονός μάλλον απίθανο.

(β) Εξίσου ισχυρή είναι και η μεταξύ μας βασική σύμβαση περί παραχώρησης χρήσης του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης».

(γ) Εφόσον υπάρχει ενεργή μίσθωση και τηρείται ο διακανονισμός, η παράδοση του παραχωρητηρίου δεν αποτελεί δικαίωμα που εναπόκειται στη διακριτική ευχέρειά σας αλλά νόμιμη υποχρέωσή σας προς εμάς. Η άρνησή σας να μας χορηγήσετε το παραχωρητήριο ενώ υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις χορήγησής του, είναι όλως παράνομη και καταχρηστική. Η δε απόφαση της διοίκησής σας να εξαρτήσει υποχρέωσή της για τη νόμιμη χορήγηση του παραχωρητηρίου από την άμεση αποδοχή των οικονομικών όρων της, και μάλιστα ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία μας περί υποβολής φακέλου αδειοδότησης, την καθιστά και νομικά υπόλογη, γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμεθα.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως:

(α) Μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής 3/8/2018 μας παραδώσετε το παραχωρητήριο προκειμένου να συμπεριληφθεί στον φάκελο αδειοδότησης για τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα.

(β) Εντός 3 εργασίμων ημερών δημοσιοποιήσετε τα ακριβή ποσά που έχει καταβάλει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Ερασιτέχνη τα τελευταία 5 έτη, διακρίνοντας τα ποσά που έχει καταβάλει ένεκα των εκ του νόμου υποχρεώσεών της από τα ποσά που προέρχονται από ενίσχυση των φιλάθλων μέσω των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ». Ο Δ. Γιαννακόπουλος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς, προαναγγέλλοντας δικαστική κόντρα, ενώ ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε σε γελοία απόπειρα υπονόμευσης της πώληση της ΠΑΕ.

• Τη φιλοσοφία και τον πλάνο της δουλειάς τους θα αναλύσουν σήμερα οι Δώνης και Νταμπίζας, κατά την παρουσίασή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή