Το 2017 η Omega γιόρτασε την 60ή επέτειο τριών εμβληματικών της μοντέλων, του Speedmaster, του Seamaster 300 και του Railmaster, παρουσιάζοντας τρεις συλλεκτικές εκδόσεις που απάρτιζαν την περίφημη 1957 Trilogy (σας τα είχαμε παρουσιάσει εδώ). Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία τους ώστε η ελβετική μάρκα επανήλθε λίγους μήνες αργότερα με την επανέκδοση του μοντέλου Railmaster, σε ένα μεγάλο λανσάρισμα με πρωταγωνιστή τον Presley Gerber, γιο της πρέσβειρας της Omega, Cindy Crawford, και νέο πρεσβευτή της ελβετικής μάρκας.

Τώρα η Omega κάνει ένα ακόμη πιο τολμηρό βήμα, παρουσιάζοντας μία συναρπαστική εκδοχή του Railmaster, εμπνευσμένη από το πιο αγαπημένο διαχρονικά ύφασμα όλων των εποχών, το ντένιμ.

Το νέο Railmaster Master Chronometer «Denim» στεγάζεται σε μία συμμετρική κάσα διαμέτρου 40 mm από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το «χτενιστό» καντράν, το οποίο προσομοιάζει την υφή του υφάσματος μπλου τζιν και συνδυάζεται σοφά με δύο ιδιαίτερες λεπτομέρειες σε μπεζ-πορτοκαλί (κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης και λογότυπο του Railmaster), την απόχρωση που παραδοσιακά έχουν οι ραφές του αγαπημένου ενδύματος. 

Κατά τα άλλα η σχεδίαση του καντράν ακολουθεί επακριβώς τις γραμμές των Railmaster, με ευδιάκριτες τριγωνικές ενδείξεις των ωρών, τέσσερις ντελικάτους αραβικούς αριθμούς και δύο λιτούς κεντρικούς δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση SuperLuminova.

Σε απόλυτη αρμονία με το καντράν βρίσκεται το λουράκι τύπου ΝΑΤΟ από μπλε ντένιμ ύφασμα και μπεζ ύφασμα. Το ρολόι διατίθεται και με ατσάλινο μπρασελέ, αλλά με το τζιν λουράκι έχει πολύ πιο έντονη προσωπικότητα και τολμηρό πνεύμα. 

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει ανάγλυφος ο θαλάσσιος ίππος, χαρακτηριστικό σύμβολο της συλλογής Seamaster (στη οποία ανήκει και η σειρά Railmaster). Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος μηχανισμός Omega Master Chronometer Calibre 8806, ο οποίος φέρει την ανώτατη πιστοποίηση ακριβείας από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS) και μπορεί να αντέξει σε υψηλά μαγνητικά πεδία ακόμη και 15.000 gauss!

Ο state-or-the-art μηχανισμός είναι εξοπλισμένος με το περίφημο Co-Axial σύστημα διαφυγής της Omega, διαθέτει ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 55 ωρών.

Το νέο Omega Railmaster Master Chronometer «Denim» αντέχει σε πιέσεις 15 bar, όπερ σημαίνει ότι είναι στεγανό μέχρι 150 μέτρα βάθος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.:210-9565656)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ