Ο ΔΗΚΤΗΣ (03/08/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρτώνται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι «νεκρός» μήνας ως προς τη διενέργεια δικονομικών ή συμβολαιογραφικών πράξεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα μένουν στάσιμα. Ετσι, παρά το γεγονός ότι μπήκαμε στη νεκρή περίοδο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction συνεχίζουν να αναρτώνται καθημερινά νέοι πλειστηριασμοί και ήδη ο αριθμός αυτών που έχουν λάβει ημερομηνία να πραγματοποιηθούν ξεπέρασε τις 15.000. Από τον Σεπτέμβριο, άλλωστε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αναβάθμισης της πλατφόρμας με τον εμπλουτισμό της πληροφόρησης που παρέχεται μέσω αυτής, με φωτογραφίες των ακινήτων που πλειστηριάζονται, αλλά και δυνατότητες αναζήτησης που θα επιτρέψουν στους ενδιαφερομένους να εντοπίζουν τα ακίνητα με βάση την περιοχή, τα τετραγωνικά μέτρα, την τιμή κ.ά. Στόχος είναι η πλατφόρμα των πλειστηριασμών να γίνει ελκυστική για τον χρήστη και να επιτρέψει την αύξηση της επισκεψιμότητας από τους ενδιαφερομένους.

Ετοιμοπόλεμη η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων

Ξανά σε λειτουργία η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μετά τον διορισμό των τεσσάρων νέων μελών, η θητεία των οποίων είχε λήξει τον περασμένο Δεκέμβριο. Με απόφαση του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου, διορίστηκαν ως νέα μέλη της Επιτροπής οι κ.κ. Γ. Παπαβασιλόπουλος, Λ. Σακελλαρίου και Σ. Γεωργακοπούλου. Επίσης, νέα θητεία θα πραγματοποιήσει η κ. Ε. Γεωργοπούλου, η προηγούμενη οποίας επίσης είχε λήξει στο τέλος του 2017. Πλέον, η ΕΕΕΠ, η οποία είχε πρόβλημα σύνθεσης, είναι ετοιμοπόλεμη να λάβει αποφάσεις σχετικά με το μεγάλο θέμα της άδειας καζίνο στο Ελληνικό.

Σε κομβικό πόστο στην Πειραιώς η κ. Μακαριγάκη

Καθήκοντα ανώτερης γενικής διευθύντριας ανθρώπινου δυναμικού στον όμιλο Πειραιώς αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου η κ. Αναστασία Μακαριγάκη. Η κ. Μακαριγάκη έχει μακρά και διεθνή εμπειρία στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς την τελευταία δεκαετία εργάστηκε στην PepsiCo, αρχικά ως διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού Ελλάδος (HRD) και στη συνέχεια ως επικεφαλής του τμήματος HR της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ως Senior HRD κεντρικής Ευρώπης και ευρύτερων Βαλκανίων.

Airbnb: στα χαρτιά είναι το ηλεκτρονικό μητρώο

Ολο ανακοινώνεται και όλο στα χαρτιά μένει. Ο λόγος για το ηλεκτρονικό μητρώο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb. Αν και οι σχετικός νόμος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, μέχρι σήμερα παραμένει ανενεργός, καθώς η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία για τα ακίνητά τους και τα εισοδήματα που εισπράττουν από τις μισθώσεις δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι το μητρώο θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2017. Η ημερομηνία μετατέθηκε για τον Μάρτιο. H υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να τεθεί σε λειτουργία το περίφημο μητρώο.

Προς πώληση κτίρια με επενδυτικό ορίζοντα

Δεκάδες ή και εκατοντάδες ακίνητα εισοδήματος, δηλαδή κτίρια με επενδυτικά χαρακτηριστικά, τα οποία απευθύνονται σε θεσμικούς επενδυτές, όπως εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), αναμένεται να διατεθούν προς πώληση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ακόμα περισσότερο το 2019. Καθώς όμως οι τράπεζες, υπό την πίεση του χρόνου, προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων με ενέχυρο ακίνητα, τάση η οποία θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, οι πωλητές των ακινήτων αυτών θα είναι, τελικά, τα funds που σήμερα αγοράζουν τα παραπάνω δάνεια. Οπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς ακινήτων, τα κτίρια αυτά, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, αλλά και οικόπεδα, θα αρχίσουν να βγαίνουν προς πώληση σταδιακά και αφού γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στο περιουσιακό στοιχείο (το ακίνητο δηλαδή) και το αξιόχρεο (το δάνειο, δηλαδή). Σημειωτέον, δε, ότι οι μαζικές πωλήσεις θα αποφευχθούν, για να διατηρηθούν οι αξίες σε υψηλό επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή