Παράλληλες Σπουδές – Η διεύρυνση της γνώσης για ένα καλύτερο αύριο

Παράλληλες Σπουδές – Η διεύρυνση της γνώσης για ένα καλύτερο αύριο

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έντονοι και διαρκώς αυξανόμενοι ρυθμοί της σύγχρονης κοινωνίας δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την αγορά εργασίας. Οι απαιτήσεις στον εργασιακό στίβο ολοένα και αυξάνονται, γεγονός που οφείλει να κρατά τους επίδοξους επαγγελματίες σε επαγρύπνηση. Η καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης και η απόκτηση περισσότερων δεξιοτήτων μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό ο οποίος θα ανοίξει το δρόμο για τα επόμενα επαγγελματικά βήματα.

Ένας τρόπος για να μπορέσει ένας φοιτητής να δώσει περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή του και να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα εργαλεία για το μέλλον είναι το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree – The American College of Greece.

Φοιτητές και φοιτήτριες από δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για πλήρες πτυχίο είτε για μία υποειδίκευση. Όσοι συμμετέχουν, ωφελούνται από τον συνδυασμό δύο ειδικοτήτων, μαθαίνουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, αποκτούν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία και προετοιμάζονται καλύτερα για το μέλλον.

Το ελαστικό ωράριο μαθημάτων με στόχο τη διευκόλυνση των φοιτητών, η δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree, με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει μετά από αξιολόγηση, και το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στηρίζει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών.

Ακόμη, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να παρακολουθήσουν πιστοποιημένα προγράμματα από αμερικανικό (ΝEASC) και βρετανικό οργανισμό (Open University), ενώ αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω του προγράμματος Study Abroad, αλλά και με πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, ανάλογα με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά του, ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 26 σύγχρονα προγράμματα σπουδών, για την απόκτηση Bachelor, και σε 44 προγράμματα για την απόκτηση μίας υποειδίκευσης (minor). Η συνδυασμένη γνώση βοηθά τα μέγιστα τον φοιτητή στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πρόγραμμα Υποτροφιών από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Οι αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων που θέλουν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία υποτροφία από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο από το 2014 παρέχει αυτή την ευκαιρία σε όσους θέλουν να δώσουν μία πρόσθετη αξία στο πτυχίο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, 137 φοιτητές πήραν υποτροφία από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών.

Η πρόσβαση σε ευκαιρίες καριέρας τόσο εντός, όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων μέσω του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, είναι μόνο ένα από τα οφέλη που απολαμβάνουν οι υπότροφοι του ΙΣΝ.

Επιπλέον, οι φοιτητές αποκτούν εξοικείωση με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από το οποίο βελτιώνεται η ικανότητα χειρισμού της αγγλικής γλώσσας καθώς όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, σπουδάζουν σε ένα διεθνές περιβάλλον, ενώ έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση από ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Παράλληλες Σπουδές – Η διεύρυνση της γνώσης για ένα καλύτερο αύριο-1

Ακόμη, το πρόγραμμα Study Abroad επιτρέπει στους φοιτητές του Deree να παρακολουθήσουν μαθήματα στο εξωτερικό σε ένα από περισσότερα από 65 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα, μπορούν να προχωρήσουν σε πρακτική άσκηση εκτός συνόρων αποκτώντας σημαντική επαγγελματική εμπειρία δουλεύοντας σε πολυεθνικές.

Αξίζει να αναφέρουμε και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού ή ακόμα και επαγγελματικού κλάδου με βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού και προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκθέσεις και διάφορα business events.

Παράλληλες Σπουδές – Η διεύρυνση της γνώσης για ένα καλύτερο αύριο-2

Οι παράλληλοι φοιτητές, εκτός από την πρόσβαση σε αγγελίες για εργασία μερικής ή ολικής απασχόλησης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του γραφείου Career Services και των social media, έχουν και τη δυνατότητα για διαπανεπιστημιακές διαλέξεις μέσω εξελιγμένων ψηφιακών προγραμμάτων e-learning.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην εξέλιξη των νέων που χαίρουν διευρυμένων προσλαμβανουσών ενώ με την αποφοίτησή τους αποκτούν πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, που μετρά περί τα 54.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή