80 χρoνια πριν… 3-8-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΡΟΥΕΛ: Αποφασιστικαί μάχαι εξακολουθούν να συνάπτωνται εις τα μέτωπα του Εβρου και του Τερουέλ. Την διεύθυνσιν των εθνικιστικών στρατευμάτων, τα οποία αντεπιτίθενται εις το μέτωπον του Εβρου έχει αναλάβει αυτοπροσώπως ο στρατηγός Γιαγκούε, όστις και αντιπαρατάσσει εις την στρατιάν του Λίστερ τα σώματα των Μαροκινών και των λεγεωναρίων [φωτ.: Μαροκινοί στρατιώτες αμύνονται στο μέτωπο του Εβρου ποταμού].

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ: Χθες την πρωίαν ετελείωσεν η ανάγνωσις του «Βασιλέως Ληρ» προ του θιάσου του Βασιλικού Θεάτρου και ελπίζεται ν’ αρχίσουν από σήμερον αι τακτικαί δοκιμαί. Τον ρόλον του Ληρ θα υποδυθή –ως εγράφη ήδη– ο κ. Βεάκης, τας δε θυγατέρας αι κυρίαι Παξινού και Μανωλίδου και η δις Ελ. Παπαδάκη [φωτ.: Ο Αιμίλιος Βεάκης στον βασιλιά Ληρ].

«ΜΠΑΡ-ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΗΡΙΑ»: Τον τελευταίον καιρόν η γαλλική πρωτεύουσα απέκτησεν ένα πρωτότυπον είδος καταστημάτων τα οποία έγιναν γνωστά με το όνομα «μπαρ-καλλωπιστήρια». Πρόκειται περί καταστημάτων εις τα οποία καταφεύγουν αι γυναίκες διά να κάμουν την τουαλέτταν των, όταν δεν έχουν τον καιρόν να επιστρέψουν εις το σπίτι των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή