Λίγες μόλις ώρες μετά την κατάληψη της Ρεν από τα αμερικανικά στρατεύματα, Γάλλοι αντάρτες προβαίνουν σε συλλήψεις ντόπιων συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, τους οποίους αφού πρώτα διαπομπεύουν δημόσια, στη συνέχεια τους δικάζουν και τους εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες, το 1944. Εδώ,ένοπλοι νεαροί αντιστασιακοί έχουν μόλις συλλάβει έναν άνδρα, που κατηγορείται για συνεργασία με τη Γκεστάπο, με το βλέμμα του να μαρτυρά, ότι έχει επίγνωση της μοίρας που τον περιμένει. (AP Photo)


Λίγες μόλις ώρες μετά τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην πόλη της Χιροσίμα από το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay», η οποία σκότωσε στιγμιαία πολλές δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες και στρατιώτες και κατέστρεψε ολοσχερώς το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, επιζήσαντες του τρομακτικού αυτού χτυπήματος περιμένουν να λάβουν τις πρώτες βοήθειες, στο νότιο τμήμα του αστικού κέντρου, το 1945.(AP Photo)


Με ένα σκυθρωπό προσωπείο να καλύπτει τα πρόσωπα τους, αυτοί οι Γάλλοι στρατιώτες σχετικά μεγάλης ηλικίας έχουν μόλις επιστρέψει στην κατεχόμενη πλέον πατρίδα τους από τα ναζιστικά στρατόπεδα αιχμαλώτων στα οποία βρίσκονταν, στη Ροάν, το 1941. Τους πρώην αιχμαλώτους υποδέχθηκε ο ίδιος ο στρατάρχης Φιλίπ Πεταίν, αρχηγός της δοσιλογικής κυβέρνησης του Βισύ. (AP Photo)


O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, κολυμπάει αγκαλιά με την εγγονή του, τη μικρή Άννα Νταλ, στην πισίνα της οικίας του, στο Χάιντ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, το 1932. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ