Το ρεκόρ της Apple τόνωσε τα χρηματιστήρια

Το ρεκόρ της Apple τόνωσε τα χρηματιστήρια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέσα σε δύο συνεδριάσεις, η κεφαλαιοποίηση της Apple ενισχύθηκε πάνω από 80 δισ. δολ., ξεπερνώντας προχθές το ένα τρισ. δολ. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού κινούνταν, χθες, πάνω από τα 207 δολάρια, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στη Wall Street. Ετσι, οι κραδασμοί από την εντεινόμενη εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη δεν εγκλώβισαν τους επενδυτές σε κλίμα απαισιοδοξίας.

Η προσοχή ήταν, επίσης, στραμμένη στην ανακοίνωση στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, διότι επηρεάζουν την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Τελικά, ανακοινώθηκαν 157.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο που ήταν χαμηλότερες από τις 195.000 που προβλέπονταν από την οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα MarketWatch. «Φαίνεται πως συνεχίζουν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και να ενισχύεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων σε διψήφια ποσοστά», σχολίασε ο Μάικλ Αντονέλι της επενδυτικής εταιρείας Robert W. Baird. «Την ίδια ώρα, οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας έχουν αφήσει το στίγμα τους στις αγορές. Εάν, όμως, σημειωθεί πρόοδος, θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος στη Wall Street», εξηγεί ο κ. Αντονέλι.

Η άνοδος των μετοχών του αμερικανικού κλάδου τεχνολογίας οδήγησε, χθες, σε κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ανέκαμψαν από τις προχθεσινές απώλειες. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%, ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη κατά 0,55% και ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι κατά 0,33%. Μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο 0,34% και 0,23%, αντιστοίχως.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 68,69 δολάρια ανά βαρέλι με πτώση 0,39%. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent κινήθηκε στα 73,32 δολάρια ανά βαρέλι με απώλειες 0,18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή