Δώνης – Νταμπίζας: Ο πήχυς στον Παναθηναϊκό παραμένει ψηλά

Δώνης – Νταμπίζας: Ο πήχυς στον Παναθηναϊκό παραμένει ψηλά

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια φωνή «έκαψαν» εξαρχής τη λέξη «άλλοθι» ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας, αρνούμενοι να κρυφτούν πίσω από τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας τους στον Παναθηναϊκό για να δημιουργήσουν ανάχωμα προστασίας για τους ίδιους. Και οι δύο ήταν απόλυτα ξεκάθαροι, τονίζοντας με κάθε τρόπο ότι ο πήχυς των απαιτήσεων θα είναι πολύ ψηλά, με πρώτο στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα και τη δημιουργία ενός συνόλου που από του χρόνου θα είναι ανταγωνιστικό και θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Κατά την παρουσίασή τους, έδειξαν απόλυτα ταυτισμένοι στη φιλοσοφία τους και πολύ συνειδητοποιημένοι για το μέγεθος των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τους μεταγραφικούς περιορισμούς και το -6, εμφανίστηκαν πολύ αισιόδοξοι για τον Παναθηναϊκό που είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν σχεδόν από την αρχή, με ολοφάνερη την πίστη τους στις δυνατότητες των νέων παιδιών που επιστράτευσαν από τα τμήματα υποδομής και θα τα ρίξουν αναγκαστικά απευθείας στα βαθιά.

Μεγάλο «αγκάθι» για όλους θα είναι και το κλίμα έντασης, στα όρια του εμφυλίου πολέμου, που έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο τη διαμάχη ΠΑΕ – Ερασιτέχνη, η οποία είναι απίθανο να μη φτάσει στην εξέδρα. Οι Δώνης και Νταμπίζας πήραν μια πρώτη γεύση χθες, όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους ομάδα οπαδών επιχείρησε να μπει στην αίθουσα «για να εκφράσει τη στήριξή της προς το πρόσωπό τους», όπως είπαν, αλλά οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση που εκτονώθηκε χωρίς μεγαλύτερες αναταράξεις. Το κοινό μήνυμα που έστειλαν οι ίδιοι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν να επιλέξουν αν θα επιτρέψουν στα όποια «ονόματα» να μπουν ανάμεσα σ’ αυτούς και την αγάπη τους για την ομάδα. Ο μεν Δώνης ανέφερε το παράδειγμα της Φέγενορντ που από τα όρια της διάλυσης έφτασε με την απίστευτη στήριξη των οπαδών της να πάρει πολύ σύντομα το πρωτάθλημα και ο Νταμπίζας τη δική του εμπειρία από την πρώτη του θητεία, όταν η συσπείρωση αποδείχθηκε ασπίδα και τεράστια δύναμη για όλους.

Λίγο μετά την κοινή συνέντευξή τους, είδαν άλλο ένα εμπόδιο να υψώνεται, καθώς έγινε γνωστό ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ για να την ενημερώσει ότι κατήγγειλε τη σύμβαση παραχώρησης της Λεωφόρου και να την καλέσει με επιτακτικό ύφος να παραδώσει άμεσα τα κλειδιά του γηπέδου. Αν και οι δύο είχαν τονίσει νωρίτερα ότι θα προετοιμάσουν την ομάδα για να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε γήπεδο, η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, όχι μόνο επειδή ενδέχεται να στερήσει από τους «πράσινους» τη φυσική τους έδρα στέλνοντάς τους στο ΟΑΚΑ, αλλά και επειδή αποδεικνύει ότι η ρήξη έχει φτάσει στα όρια του εμφυλίου πολέμου.

Το μόνο κοινό στην παρούσα φάση είναι ότι εκτός από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στον ισχυρό άνδρα του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο ΟΠΑΠ θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια βασικός χορηγός και του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή