Γεωργιάδης: Καθυστερημένη και υπό την πίεση της κοινωνίας η παραίτηση Τόσκα

Γεωργιάδης: Καθυστερημένη και υπό την πίεση της κοινωνίας η παραίτηση Τόσκα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραιτήσεις και άλλων κυβερνητικών στελεχών ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας πως η παραίτηση Τόσκα δεν αρκεί και πως έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αττική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος.

Χαρακτηρίζει προσβολή στους νεκρούς την απόδοση της τραγωδίας και στο γεγονός ότι υπήρξε αυθαίρετη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, προσθέτοντας πως το 2015 και το 2016 οι τότε υπουργοί κ.κ. Βούτσης και Κουρουμπλής με συγκεκριμένες ενέργειές τους εμπόδισαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων και άρα έχουν ποινικές ευθύνες. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «η συζήτηση περί εξόδου από τα μνημόνια κάηκε στο Μάτι», λέγοντας: «Κανένας δεν πιστεύει πλέον τίποτα απ΄ όσα λέει αυτή η κυβέρνηση. Εφόσον μπόρεσαν να πουν ψέματα πάνω από τους νεκρούς, φαντάζεστε τι μας λένε κάθε μέρα για την οικονομία. Άλλωστε η πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δυστυχώς έβαλε τον ελληνικό λαό ενώπιον νέων σκληρών μέτρων, από αυτά που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα απέφευγε».

«Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» όπως είπε, χωρίς όμως καμία περαιτέρω πράξη. Πολιτική ευθύνη χωρίς καμία πράξη είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι ευθύνες είναι προσωποποιημένες και βρίσκονται στα πρόσωπα των κ.κ. Τόσκα, Σκουρλέτη, Πολάκη, Δούρου, Καπάκη καθώς και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Τερζούδη. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αντικειμενικά προσωπική ευθύνη. Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Τόσκα η οποία και έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας. Πρέπει ακόμα να παραιτηθούν η Ρένα Δούρου που είχε την ευθύνη της εκκένωσης και ο Παύλος Πολάκης που απέκρυψε τους νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας για χατίρι του Τσίπρα», ειπέ χαρακτηριστικά ενώ σε ερώτηση για επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε από τη Βοσνία γιατί είχε μάθει ότι υπήρχαν νεκροί. Το σήμα του Λιμενικού για τον πρώτο νεκρό ήταν στις 19:08 και ο κ. Τσίπρας πήρε το αεροπλάνο από τη Βοσνία στις 20:30. Αποφάσισαν ότι πρέπει να αποκρύψουν τους νεκρούς από τον ελληνικό λαό για να φανεί ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιστρέψει εγκαίρως και άρα είχε κάνει ότι μπορούσε για να μην υπάρχουν νεκροί. Αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική επέλεξαν. Βεβαίως, δεν κατάλαβαν ότι μόλις θα δίνονταν στον αέρα τα στοιχεία, ο πρωθυπουργός θα γινόταν υπαίτιος συγκάλυψης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή