Μπάσκετ: Πλήρης η Εθνική κόντρα στη Σερβία

Μπάσκετ: Πλήρης η Εθνική κόντρα στη Σερβία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αναμένεται να παραταχθεί η εθνική ομάδα στο Ηράκλειο για τον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου 2019, κόντρα στη Σερβία (13/9). Οι διεθνείς παίκτες των «αιωνίων» αντιπάλων που δεν θα έχουν τη δεσμευτική υποχρέωση της Ευρωλίγκας, θα διακόψουν τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία που θα αρχίσουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και θα τεθούν στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Νίκη της εθνικής ομάδας επί των Σέρβων θα αποτελέσει το καθοριστικό βήμα στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ της Κίνας, καθώς η ελληνική ομάδα μεταφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα από την πρώτη φάση. Aπών θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που θα βρίσκεται στο Μιλγουόκι.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η απήχηση των εθνικών ομάδων μπάσκετ στους φιλάθλους, που έδειξαν ενδιαφέρον παρακολούθησης των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου 2019, στο τρίτο «παράθυρό» τους. Συνολικά υπολογίζεται ότι χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης 348 εκατ. άνθρωποι.

• Η εθνική εφήβων ηττήθηκε από την Ισπανία με 85-70 και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 13-16 στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας.

• Mε τον Κουβανό Χάουαρντ Σαντ-Ρος (27 χρ., 1,98 μ.) που αγωνίστηκε πέρυσι στην Νταρουσάφακα, συμφώνησε η ΑΕΚ για τη θέση του φόργουορντ και αποτελεί τον πέμπτο ξένο της ομάδας, Η ΑΕΚ αναζητεί μία ακόμα επιλογή για να ολοκληρώσει την εξάδα των ξένων παικτών. Σημαντική ενίσχυση και για τον Πανιώνιο που απέκτησε τον Αμερικανό Ντέβιον Μπέρι (27 χρ., 1,93 μ.), ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε σύντομη θητεία στον Κολοσσό και αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ. Ο Προμηθέας απέκτησε τον Αμερικανό Τέρελ Παρκς (27 χρ., 2,04 μ.) που έχει αγωνιστική προϋπηρεσία στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή