Τρένο με τροχιά προς… αποθήκη

Τρένο με τροχιά προς… αποθήκη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «κλειδί» που τοποθετήθηκε σε λάθος σημείο οδήγησε έναν συρμό του ΟΣΕ μέσα σε… μία αποθήκη. Το πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο από θαύμα δεν μετατράπηκε σε δυστύχημα, σημειώθηκε χθες νωρίς το πρωί στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λαμία.

Ειδικότερα, το τρένο κατευθυνόταν από το Λιανοκλάδι προς τη Στυλίδα όταν στις 5.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής μπήκε στον σταθμό της Λαμίας που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Κατά την είσοδό του στον σταθμό, το τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε αποθήκη που βρίσκεται στον σταθμό. Οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν κάποιον –άγνωστο ποιος– να έχει αλλάξει με το κλειδί την κατεύθυνση των γραμμών του τρένου, με αποτέλεσμα ο συρμός αντί να συνεχίσει την πορεία του να οδηγηθεί πάνω στην αλλαγμένη τροχιά κατευθείαν μέσα στην αποθήκη.

Το γεγονός ότι το ατύχημα συνέβη πολύ νωρίς το πρωί απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς στην αποθήκη δεν βρισκόταν κανείς εκείνη την ώρα, ενώ και οι επιβάτες του συρμού ήταν λιγοστοί. Στη μηχανή του τρένου που μπήκε στην αποθήκη ήταν ο μηχανοδηγός ο οποίος δεν τραυματίστηκε και μία άλλη υπάλληλος, προϊσταμένη του ΟΣΕ.

Η συνοδός τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο μαζί με ακόμη μία 50χρονη επιβάτιδα του τρένου. Η επιβάτις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους, ενώ λίγες ώρες αργότερα –το μεσημέρι– έλαβε εξιτήριο. Ωστόσο, για τον απεγκλωβισμό της συνοδού του μηχανοδηγού απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου θα παραμείνει μέχρι και σήμερα για προληπτικούς λόγους.

Το χθεσινό ατύχημα αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις ελλείψεις στον ΟΣΕ, καθώς εν έτει 2018 ακόμη ρυθμίζεται χειροκίνητα η κατεύθυνση της σιδηροτροχιάς. Τα περιθώρια ανθρώπινου λάθους είναι πολύ αυξημένα όταν η πλειονότητα των λειτουργιών εκτελείται χειροκίνητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αστοχία χειρισμού αποτελεί τη συχνότερη αιτία εκτροχιασμών τρένων στη χώρα.

Λεπτομέρειες για τα αίτια του ατυχήματος δεν έχει δώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ο ΟΣΕ με ανακοίνωσή του κοινοποίησε το περιστατικό. «Σήμερα το πρωί, στις 5.40΄, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λιανοκλαδίου – Στυλίδας, εκτροχιάστηκε στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λαμίας. Υπήρξαν μικροτραυματισμοί δύο ατόμων, μιας επιβάτιδας και μιας συνοδού αμαξοστοιχίας , οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τον ΟΣΕ, ενώ η κυκλοφορία των τρένων διεξάγεται κανονικά», αναφέρουν ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή