Ενστάσεις δημοσιογράφων για τις αποδοχές του επικεφαλής των Financial Times

Ενστάσεις δημοσιογράφων για τις αποδοχές του επικεφαλής των Financial Times

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Παράπονα εξέφρασε μερίδα δημοσιογράφων της οικονομικής εφημερίδας Financial Times για τις αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου Τζον Ρίντινγκ, ο οποίος εξασφάλισε πέρυσι μισθό 2,6 εκατ. στερλινών (2,9 εκατ. ευρώ).

Ομάδα δημοσιογράφων ζήτησε από τον Ρίντινγκ να επιστρέψει μέρος των αποδοχών του, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Ο δημοσιογράφος των Financial Times Στιβ Μπερντ, που είναι και επικεφαλής της Εθνικής Ενωσης Δημοσιογράφων της Βρετανίας, χαρακτήρισε τον μισθό του Ρίντινγκ «γελοιωδώς υψηλό», καλώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο να επιτρέψει μέρος των απολαβών προς όφελος χαμηλόμισθων συναδέλφων. «Πιστεύουμε ότι ο Τζον Ρίντινγκ θα πρέπει να επιστρέψει τις απίστευτες μισθολογικές αυξήσεις του μετά το 2016 και να αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να επιβραβεύσει όλο το προσωπικό και κυρίως τους χαμηλόμισθους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στη συρρίκνωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των ανδρών και γυναικών», έγραψε ο Μπερντ σε μήνυμά του την 1η Αυγούστου.

Ο Μπερντ επιβεβαίωσε μάλιστα ότι το σωματείο δημοσιογράφων των Financial Times απέστειλε το μήνυμα-email σε όλους τους εργαζομένους της εφημερίδας. Η εφημερίδα δεν έχει δώσει ουσιαστικές αυξήσεις μισθών τα τελευταία χρόνια, επιβάλλοντας αντιθέτως μειώσεις αποδοχών. «Η απόφαση της εταιρείας να πληρώνει τον διευθύνοντα σύμβουλό της 100 φορές όσα παίρνει ένας δόκιμος συντάκτης αποτελεί κοροϊδία», έγραψε ο Μπερντ. Οι Financial Times ανήκουν στον ιαπωνικό όμιλο Nikkei.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή