Τραμπ κατά ΜΜΕ: Εφευρίσκουν ιστορίες

Τραμπ κατά ΜΜΕ: Εφευρίσκουν ιστορίες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ. Κύμα παραπόνων κατά των μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στην πόλη Ουίλκς-Μπαρ της Πενσιλβάνια ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση υπέρ του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Λου Μπαρλέτα, ο Τραμπ χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους τον πραγματικό του εχθρό. «Τι απέγινε ο ελεύθερος Τύπος; Τι απέγινε το αληθινό ρεπορτάζ; Δεν μεταδίδουν πια ειδήσεις. Εφευρίσκουν μόνο ιστορίες», είπε ο πρόεδρος, δείχνοντας τους δημοσιογράφους στο βάθος της αίθουσας.

Ο Τραμπ επέκρινε με οξύτητα τον Τύπο για την «υποβάθμιση» των επιτευγμάτων του στο διπλωματικό πεδίο και συγκεκριμένα για τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, ενώ κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για μεροληψία για τις σκληρές ερωτήσεις που του απηύθυναν μετά τη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στο Ελσίνκι τον περασμένο μήνα.

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ άρχισε με δεκάλεπτη αναφορά στη νίκη του το 2016, λέγοντας ότι αν οι «διακινητές ψευδών ειδήσεων» δεν είχαν συνασπιστεί εναντίον του, η Πενσυλβάνια θα ήταν η πολιτεία που θα του είχε προσφέρει τη νίκη.

«Υπέφεραν εκείνη τη νύχτα, υπέφεραν πολύ. Η Πενσυλβάνια θα είναι αυτή που θα μου δώσει, όμως, τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Το μόνο που εισέπραξα ήταν αρνητικές ειδήσεις από τους ψευδολόγους εκεί πίσω», είπε ο Τραμπ δείχνοντας τους δημοσιογράφους. Το πλήθος αντέδρασε τη στιγμή εκείνη με ιαχές αποδοκιμασίας κατά των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο Τραμπ συνέχισε επαινώντας την οικονομική πολιτική του και υπογραμμίζοντας –χωρίς να έχει κανένα στοιχείο– ότι η εργατική τάξη της Πενσιλβάνια είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από τις οικονομικές του πρωτοβουλίες.

Η προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιείται σε δύσκολη στιγμή για τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ζήτησε μία ημέρα νωρίτερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης την «παύση» της ομοσπονδιακής έρευνας γύρω από την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία, παρότι επικεφαλής της έρευνας είναι ο ανεξάρτητος εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πρόεδρο, λέγοντας ότι το μήνυμα του Τραμπ δεν αποτελούσε διαταγή και ότι ο Τραμπ δεν απαιτούσε με αυτό το παραμικρό από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. «Επρόκειτο για έκφραση άποψης μέσω του Twitter», είπε η κ. Σάντερς, που δεν παρέλειψε να εκφράσει και αυτή παράπονα προς τα μέσα ενημέρωσης. «Είμαι η πρώτη εκπρόσωπος Τύπου που χρειάζεται αστυνομική προστασία. Αυτό είναι αποτέλεσμα των επιθέσεων του Τύπου», είπε η κ. Σάντερς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή