Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/08/18)

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποβoλή μη δεσμευτικών προσφορών για «Ντυνάν»

Εληξε χθες το απόγευμα η προθεσμία για την υποβολή από τους υποψήφιους επενδυτές μη δεσμευτικών προσφορών για εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι ανακοινώσεις αναμένονται από την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο πωλητής, και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αριθμό των υποψήφιων επενδυτών που προσήλθαν τελικώς σε αυτό το στάδιο του διαγωνισμού και για τους οποίους θα ανοίξουν, τελικά, τα data rooms. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται μετά την πρόθεση-σφήνα του υπουργείου Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ωνάση έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να επαναφέρει το «Ντυνάν» στον δημόσιο έλεγχο. Εκτιμήσεις από την αγορά υποστηρίζουν ότι αν, τελικά, το Δημόσιο επιμείνει στην εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» υποβάλλοντας ανταγωνιστική προσφορά, αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων στην αγορά υγείας, καθώς θα ενισχύσει την ήδη ολιγοπωλιακή διάρθρωση που έχει δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο.

Επίθεση των funds στη μετοχή της Πειραιώς

Στο στόχαστρο των funds έχουν μπει και πάλι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, έπειτα από μία μικρή «ανακωχή». Το βρετανικό fund Marshall Wace αύξησε αυτή την εβδομάδα τις αρνητικές καθαρές του θέσεις (short) στην Τράπεζα Πειραιώς κατά 11,11%. Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το fund στις 31 Ιουλίου προχώρησε σε αύξηση των shorts του στο 0,90% επί των μετοχών της τράπεζας, ή στα 3,93 εκατ. μετοχές, από 0,81% που διαμορφωνόταν στις 17 Απριλίου. Οι short θέσεις στην Πειραιώς διαμορφώνονται στα 11,6 εκατ. μετοχές ή το 2,66% του συνόλου της κεφαλαιοποίησής της.

Ασφυκτικές πιέσεις Farallon κατά της Euromedica

Κλιμακώνονται οι ενέργειες της Farallon Capital, μεγαλοπιστωτή του ομίλου Euromedica και κατόχου περίπου του 17% του μετοχικού του κεφαλαίου, εναντίον της διοίκησης που ελέγχεται από τον Θωμά Λιακουνάκο. Χθες συζητήθηκε στο αρμόδιο Πρωτοδικείο η αίτηση της Farallon για προσωρινή απαγόρευση μεταβολής των κινητών περιουσιακών στοιχείων της μητρικής Euromedica. Το fund έχει πετύχει να «μπλοκάρει» οποιαδήποτε μεταβολή έως την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.

Το ΣΔΟΕ τσίμπησε «μαϊμούδες» στην Κρήτη

«Μαϊμούδες» άνω των 10 εκατ. ευρώ και παράνομο αλκοόλ στην Κρήτη εντόπισε το ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, εντόπισαν πολύ μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και προέλευσης, μεγάλο αριθμό με παραποιημένα-απομιμητικά προϊόντα (περισσότερα από 60.000 τεμάχια) γνωστών εταιρειών και πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Κατασχέθηκαν: 7.464 φιάλες ούζο, 700 λίτρα ρακή, 20.348 ζεύγη υποδημάτων, 12.783 γυαλιά ηλίου, 7.345 πορτοφόλια και 4.686 αρώματα.

Μια στοά ξαναγίνεται αντάξια του ονόματός της

Τη δυνατότητα να μισθώσουν χώρους σ’ ένα από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας παρέχει ο Δήμος Αθηναίων. Ο λόγος για τη Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής, πλησίον της πλατείας Συντάγματος, η οποία είχε περιέλθει σε αχρησία τα τελευταία χρόνια και πλέον επιχειρείται να αναβιώσει, μέσω του πιλοτικού προγράμματος «Πόλη», στο πλαίσιο της δράσης «Καταστήματα στο Κέντρο». Στόχος είναι η επαναλειτουργία δέκα κλειστών καταστημάτων εντός της στοάς και για τον σκοπό αυτό θα παρασχεθούν σημαντικά κίνητρα, όπως η κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης για διάστημα έξι μηνών, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019. Τα καταστήματα στη Στοά Εμπόρων αποτελούν ιδιοκτησία του ΕΦΚΑ και παραχωρήθηκαν προς χρήση στον Δήμο Αθηναίων από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή