Βορίδης για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική: Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν

Βορίδης για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική: Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η τραγική καταστροφή οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις που έγιναν σε όλα τα επίπεδα διαχειρίσεώς της», σημειώνει ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης για την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «'Εθνος της Κυριακής» , οφείλεται στο ότι δεν κατασβέστηκε έγκαιρα, στο ότι τα οχήματα και τα αεροσκάφη επιχείρησαν περιορισμένα και καθυστερημένα, στο ότι εκτιμήθηκαν εσφαλμένα η ταχύτητα και η κατεύθυνση εξάπλωσής της, στο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στο ότι δεν διατάχθηκε ποτέ η εκκένωση των οικισμών, στο ότι άργησαν να προσεγγίσουν τα σωστικά σκάφη».

Υποστηρίζει ότι «η εθνική συνεννόηση είναι ακόμη μια καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών». Ο κ. Βορίδης εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα αποδοθούν σημειώνοντας ότι «όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνε και θα τιμωρηθούν».

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά πως η τραγωδία στην Ανατολική Αττική φέρνει εγγύτερα τις εκλογές ο πρώην υπουργός δηλώνει: «Δεν θέλω να συνδέσω οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη με αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Το θεωρώ ανήθικο» και εκφράζει την ευχή, «οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας με την ΠΓΔΜ υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί», και προσθέτει, «αν έχουμε γίνει εμείς κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή